Zavedie Boris Kollár parlamentnú stráž?

NETKY.SK • 26 December 2021, 21:00 • 2 min
Zavedie Boris Kollár parlamentnú stráž?

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR v rozhovore uviedol, za akých okolností by zvažoval takéto opatrenie.

slovakia

left justify in out

Boris Kollár (Sme rodina) by to navrhol v momente, keby poslanci prekročili hranicu a dochádzalo by k fyzickým útokom medzi poslancami. Aktuálne sú podľa neho potýčky skôr vo verbálnej rovine. Myslí si, že aj s dodržiavaním pandemických opatrení sa situácia upokojila.

 

img

 

„Akonáhle sa niečo deje, použijeme inštitút vykázania poslanca. V prípade, že by sa situácia zhoršila, uvažovali sme nad parlamentnou strážou, ale nebudeme to iniciovať, lebo aktuálne je relatívny pokoj. Myslím si, že aj tí najväčší provokatéri sa už trochu upokojili,“ povedal Kollár v rozhovore pre TASR.

 

Prečítajte si tiež: Ministerstvo chce zmeniť odmeňovanie policajtov

 

Parlamentnú stráž by zaviedol až v prípade fyzických útokov. Tvrdí, že ak by sme mali parlamentnú stráž, neodvráti to možnosť poslanca navštíviť o tri lavice ďalej druhého poslanca a napadnúť ho. „Parlamentná stráž nesedí vedľa každého poslanca, je vonku. Pri takomto incidente by parlamentná stráž odviedla ´nespratníka´ von,“ dodal. „Parlamentná stráž by bola dobrá vtedy, keby bol agresívny útok pokračujúci. Zatiaľ tu nemáme takýchto poslancov, je to vo verbálnej rovine,“ skonštatoval Kollár.

 

img

 

Problémy s nosením rúšok v pléne sa podľa neho už upokojili. Chápe, že parlament má vplyv na dôveryhodnosť verejnosti voči štátu. „Ľudia pozerajú parlament, vidia, ako sa správame k sebe, potom sa to odtiaľ odvíja. Je mi to veľmi ľúto, veľakrát to uletelo,“ skonštatoval Kollár, no myslí si, že sa to nevymykalo štandardu.

 

Možno vás zaujme: Boris Kollár poďakoval záchranárom a doniesol im kapustnicu

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies