Desiatky demonštrantov nocovali pred Českým úradom vlády, avizujú viacdenný protest

NETKY.SK • 17 Apríl 2023, 12:15 • 2 min
Desiatky demonštrantov nocovali pred Českým úradom vlády, avizujú viacdenný protest

PRAHA - Niekoľko desiatok demonštrantov, ktorí v nedeľu protestovali na Václavskom námestí v Prahe a neskôr sa po pražskej magistrále presunuli pred Úrad vlády, tam na protest prenocovalo. Pred Strakovou akadémiou chcú zostať až do večera a prísť aj nasledujúce dni.

slovakia

left justify in out

"Dobré ráno od Úradu vlády, Česko. Prežili sme krásnu noc," napísala v pondelok na Facebooku strana Právo, rešpekt, odbornosť (PRO), organizátor protestu Česko proti biede. Vyzvala ľudí, aby sa pridali k protestujúcim a prišli pred Strakovu akadémiu.

 

Podľa stanice ČT24 je situácia pokojná. Na demonštrantov a plynulú cestnú premávku dozerá polícia. Protestujúci už neblokujú dopravu, ako sa to dialo počas nedeľnej demonštrácie, na ktorej sa zúčastnili tisícky ľudí. Strana PRO v nedeľu ohlásila 24-hodinovú petičnú akciu, ktorá sa skončí v pondelok o 19.00 h.

 

V zbieraní podpisov a proteste pred vládnou budovou chce pokračovať aj v utorok a stredu. Ľudia majú možnosť podpísať štyri petície - za lacné energie, za bezpečnosť ČR, za obranu slobody slova a za mierové riešenie vojny na Ukrajine a neutrálnu zahraničnú politiku Česka.

 

Nedeľnú protivládnu demonštráciu zvolal predseda strany PRO Jindřich Rajchl. Podobne ako ďalší rečníci, aj on požadoval demisiu súčasnej vlády, pretože nesplnila požiadavky strany PRO, ktoré jej zaslala vo februári. Jednou z nich je, aby Česko prestalo posielať Ukrajine vojenský materiál. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies