Krajniak navštívil Výcvikovú školu pre vodiace a asistenčné psy. Vybral meno jednému z 9-tich šteniatok

NETKY.SK • 28 Apríl 2021, 06:32 • 2 min
Krajniak navštívil Výcvikovú školu pre vodiace a asistenčné psy. Vybral meno jednému z 9-tich šteniatok

Pri príležitosti Svetového dňa vodiacich psov (24.4.) minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak navštívil Výcvikovú školu pre vodiace a asistenčné psy v bratislavskej Petržalke, kde si pozrel nielen priestory, v ktorých sa psy pripravujú na svoje budúce „povolanie“, ale aj prácu vodiaceho psíka priamo v praxi.

slovakia

left justify in out

Minister zároveň vybral meno jednému z 9-tich šteniatok, ktorého kariéra vodiaceho, asistenčného alebo signálneho psíka ešte len čaká. Svetový deň vodiacich psov vyhlásila Medzinárodná federácia škôl pre výcvik vodiacich psov so sídlom vo Veľkej Británii v roku 2002. Odvtedy si každoročne poslednú aprílovú stredu pripomíname skvelú prácu vodiacich psov, vďaka ktorým môžu nevidiaci a slabozrakí samostatne fungovať a bezpečne cestovať.

 

img

 

„Psíky so špeciálnym výcvikom nahrádzajú rôzne typy starostlivosti, ktoré ľudia so zdravotným znevýhodnením potrebujú. Preto som sa rozhodol navštíviť výcvikovú školu a vypočuť si, ako im v mojom rezorte vieme pomôcť zlepšiť aktuálnu situáciu,“ uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak.

 

Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy v Bratislave v rámci svojej činnosti zabezpečuje v súčasnosti  starostlivosť o 17 psíkov vo výchove, 4 psov vo výcviku, 7 chovných sučiek, 1 chovného psa a 9 šteniatok. Práve jednému z nich  dal minister Milan Krajniak meno.

 

img

 

Vo výcvikovej škole sa pred necelým mesiacom narodili šteniatka a dostal som možnosť jedno z nich pomenovať. Keďže sa meno muselo začínať na písmeno P a malo byť dvojslabičné, vybral som meno pre jedného „žltého“ psíka --Pluto," informuje minister a dodáva, že ho inšpirovala známa rozprávková postava psíka Pluta. "Hoci je nezbedný, je od srdca dobrý a vždy pripravený pomôcť presne tak, ako labradory z výcvikovej školy v Petržalke," komentuje výber mena.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies