Talianskej a nemeckej polícii sa podarilo zatknúť 31 členov ’Ndranghety

NETKY.SK • 5 Máj 2021, 15:55 • 2 min
Talianskej a nemeckej polícii sa podarilo zatknúť 31 členov ’Ndranghety

RÍM - Výsledkom spoločného taliansko-nemeckého vyšetrovania bolo zatknutie dovedna 31 osôb pôsobiacich v organizovanej zločineckej skupine ’Ndrangheta. Tie obvinili z obchodovania s drogami, prania špinavých peňazí a "systematických" daňových únikov prostredníctvom viacerých talianskych pizzerií a reštaurácií v Nemecku.

slovakia

left justify in out

Europol a Eurojust, ktoré koordinujú činnosti v oblasti presadzovania práva v Európe, uviedli, že do operácie na území Talianska a Nemecka bolo zapojených viac ako 800 policajtov a daňových úradníkov. Taliani to označili za nový model spolupráce a dodali, že experti z oboch štátov vytvorili spoločný tím, ktorý vyšetril tento prípad.

 

 

Trestné činy 
Vyšetrovateľom komplikovali prácu šifrované telefónne systémy, ktoré podozriví používali na komunikáciu medzi sebou. ’Ndrangheta podľa nich prenikla hlboko do legitímnych ekonomík, pričom podozriví údajne prali špinavé peniaze z predaja kokaínu prostredníctvom prevádzky podnikov, ako sú reštaurácie, predaj automobilov a dovoz a vývoz potravín.

 

img

 

Ako operovali v Nemecku? 
Hlavný prokurátor v nemeckej Kostnici Johannes-Georg Roth počas tlačovej konferencie uviedol, že vyšetrovanie odhalilo rozsiahle "systematické daňové úniky" talianskych pizzerií a reštaurácií v celom Nemecku. Členovia organizovanej skupiny vyvinuli kompletný obchodný model zahŕňajúci dovoz talianskych potravín, pričom sa vyhýbali plateniu daní nemeckým orgánom.

 

Europol a Eurojust uviedli, že pri vyšetrovaní zaistili státisíce eur, zbrane, kokaín, dve luxusné vozidlá a šperky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies