Znaleckým posudkom v kauze Pečniansky les sa zaoberá polícia

NETKY.SK • 20 September 2014, 10:09 • 2 min
Znaleckým posudkom v kauze Pečniansky les sa zaoberá polícia

BRATISLAVA - Kauzou výmeny pozemkov pod Pečnianskym lesom oproti Bratislavskému hradu za pozemky v Šiatorskej Bukovinke v okrese Lučenec sa zaoberá polícia.

slovakia

left justify in out

Žilinský policajný hovorca Radko Moravčík pre TASR potvrdil, že policajný vyšetrovateľ v Dolnom Kubíne vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu nepravdivého znaleckého posudku. "V súčasnej dobe prebieha vyšetrovanie a sú vykonávané všetky potrebné úkony za účelom objasnenia skutku," povedal Moravčík. 
      

Prípad sa začal ešte v roku 2008. Občianske združenie Človek a strom vtedy v júni požiadalo Lesy SR o zámenu 24 hektárov pozemkov pod Pečnianskym lesom za približne rovnako veľké pozemky v Šiatorskej Bukovinke, ktorých hodnota mala byť spolu s lesnými porastmi približne o 7500 eur vyššia. OZ Človek a strom vzniklo podľa internetovej Evidencie občianskych združení v máji 2008 a pôvodne vyhlasovalo, že jeho cieľom je v Pečnianskom lese vytvoriť relaxačnú zónu pre Bratislavčanov, akýsi "Central park". Výmenu pozemkov odobrilo ministerstvo pôdohospodárstva pod vedením nominanta ĽS-HZDS Vladimíra Chovana. Súhlas na zámenu lesných pozemkov po nástupe do funkcie v lete 2010 zrušil nový šéf rezortu Zsolt Simon (Most-Híd).
     

Na Okresnom súde Bratislava II sa v súčasnosti vedie spor o platnosť zmluvy o výmene pozemkov. Do súdneho konania vstúpilo po boku Lesov SR aj Lesoochranárske zoskupenie VLK, pretože vidí ohrozenie vzácneho biotopu. Druhou stranou sporu je spomínané občianske združenie. Rozsudok zatiaľ nepadol. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies