Zlatý Super Bowl 50 neprekonal rekordnú sledovanosť v USA

NETKY.SK • 9 Február 2016, 11:41 • 2 min
Zlatý Super Bowl 50 neprekonal rekordnú sledovanosť v USA

NEW YORK - Nedeľňajší jubilejný, zlatý Super Bowl 50 mal nižšiu sledovanosť než predchádzajúce dve finále profesionálnej zámorskej súťaže amerického futbalu NFL.

slovakia

left justify in out

Víťazstvo Denveru nad Carolinou si podľa výskumu Nielsen Media Research v priemere pozrelo 111,9 miliónov divákov, čím sa duel zaradil na tretie miesto televíznej histórie v Spojených štátoch amerických. Rekord (114,4 milióna) drží predchádzajúci Super Bowl medzi New England a Seattlom. Až do tejto sezóny sa maximum posunulo v šiestich zo siedmich Super Bowlov. Číslam neprospelo, že sa nezopakoval minuloročný dramatický záver, keď sa o triumfe Patriots rozhodlo v poslednej minúte. Tentoraz Denver kontroloval vývoj a už niekoľko minút pred koncom nebolo o víťazovi pochýb. Na sociálnej mikroblogovacej sieti Twitter sa stretnutia týkalo 16,9 miliónov príspevkov, čo je pokles z lanských 25,1 miliónov. Na facebooku o zápase konverzovalo 60 miliónov ľudí, o vyvrcholení ročníka 2014 si písalo o päť miliónov viac. Na internete súboj sledovalo 1,4 milióna používateľov, on-line prenos mal takmer štyri milióny unikátnych návštev.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies