Žilina doplatila na efektivitu, Guľa: Hráči majú potenciál

NETKY.SK • 9 August 2013, 08:37 • 2 min
Žilina doplatila na efektivitu, Guľa: Hráči majú potenciál

ŽILINA - Futbalisti Žiliny v odvete 3. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 s chorvátskou HNK Rijeka nepretavili bojovný výkon vo vytúžený postup do play off.

slovakia

left justify in out

Štvrtková domáca remíza 1:1 im nestačila na zmazanie náskoku tímu slovinského kouča Matjaža Keka 2:1 z prvého súboja, hoci šancí na strelenie viac ako jedného gólu mali dosť, doplatili ale na efektivitu v zakončení. Je to už obohratá slovenská pesnička, Šošoni boli väčšiu časť odvety lepší, aktívnejší a bojovnejší, veľmi ťažko však prekonávali obrannú ulitu skúseného súpera. A keď ju už konečne prelomili, zlyhali až na jeden prípad, aj to až v 89. minúte, v zakončení.

"Úvod zápasu sme mali výborný, mali sme tam aj nejaké gólové šance. Potom to trošku upadlo, lebo sme museli dávať pozor na súpera, ktorý čakal na brejkovú situáciu a mali tam aj náznak nejakej šance. Možno nás trochu pribrzdil ten skoro inkasovaný gól v druhom polčase, trochu nám trvalo, kým sme sa dostali do tempa, ale záver zasa patril nám. Škoda, že sme nevyrovnali o desať minút skôr, lebo po góle na 1:1 sa súper ešte viac stiahol, a ak by sme mali viac času, verím, že sme mali na to aby sme im dali druhý gól. Doma hrali viac útočnejšie, tu sa stiahli a čakali na tú brejkovú situáciu. Škoda tohto dvojzápasu, lebo sme mali na to, aby sme postúpili. Bolo super vidieť plný štadión, verím, že ľudia budú chodiť aj na ligu," zhodnotil pre TASR zápas kapitán Viktor Pečovský, ktorému kapitánsku pásku prenechal zranený stopér Jozef Piaček. Ten sa zranil v piatok na predzápasovom tréningu, sonografické vyšetrenie ale nepreukázalo väčšie poškodenie svalu, a tak by nemala byť ohrozená jeho účasť na blížiacom sa reprezentačnom zápase v Rumunsku, kde by mohol debutovať v najcennejšom drese. Piačekovo miesto viac ako dôstojne zastúpil mladý, len 17-ročný Denis Vavro, ktorý v ostrom ohni európskeho pohára milo prekvapil. "Neúčasť Jožka zápas nepoznačila, bol pri tíme stále, hovoril s chlapcami. Denis navyše podal výborný výkon, má veľký potenciál," vyjadril sa tréner Žiliny Adrián Guľa.

Autor gólu v Rijeke Tomáš Majtán sa mohol aj v odvete stať hrdinom, jeho šance však zostali nevyužité. "Celý zápas sme bojovali. Snažili sme sa streliť prvý gól, bohužiaľ sme inkasovali prví v druhom polčase a už sme to nedokázali zvrátiť. Chceli sme ísť aspoň do predĺženia, streliť tie dva góly, ale podarilo sa nám streliť iba jeden. Mrzí to veľmi, ale sme ešte mladé mužstvo, bola to dobrá škola tieto predkolá a musíme to zúročiť do budúcnosti," vyjadril sa Majtán a na margo jeho šance už v 3. minúte doplnil: "Bola to dobrá pozícia, lopta išla do brány, no bol z toho len rohový kop, chýbal kúsok šťastia. Aj v druhom polčase sme mali príležitosti, Škaro (Škvarka-pozn.) mal veľkú šancu, mrzí nás, že padol len jeden gól. Chorváti sú kvalitní hráči, hrali zozadu na brejky a jeden im vyšiel. Potom si výsledok ustrážili. Mrzí to, lebo príležitosti sme mali, chýbal kúsok šťastia. Ďakujeme ľuďom, že prišli."

Kouč Guľa hľadal vo výkone jeho mužstva pozitíva: "Naša túžba bola obrovská. Nasadenie, agresivita, dôraz boli silné, aj túžba streliť gól. Keď sa to nepodarilo a súper z ojedinelej akcie dal na 0:1, tak sa tam potom objavujú v krízových situáciách vzorce chovania, ktoré potrebujeme ešte stále budovať. Je pozitívne, že keď hráči začali opäť hrať svoju hru, keď to začali prihrávať a dávali loptu rýchlejšie od nohy, tak sa do toho zápasu dostali a za desať minút sme mali prakticky tri dobré šance na to, aby sme ten zápas dotlačili minimálne do predĺženia. Čaká nás tvrdá práca, ale s hráčmi, ktorí jednoznačne majú potenciál," povedal pri hodnotení duelu a dodal: "Nie som šťastný, ale rozhodne nie som sklamaný, pretože chalani ukázali veľkú silu a veľké srdiečko. Toto keď vložíme do ligových stretnutí, tak to bude veľmi silný tím."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies