Židovská obec: Voliči Kotlebu nie sú fašisti,sú frustrovaní

NETKY.SK • 25 November 2013, 13:00 • 2 min
Židovská obec: Voliči Kotlebu nie sú fašisti,sú frustrovaní

BRATISLAVA - Židovská náboženská obec na Slovensku rešpektuje víťazstvo Mariana Kotlebu z Ľudovej strany Naše Slovensko v Banskobystrickom samosprávnom kraji v druhom kole regionálnych volieb.

slovakia

left justify in out

"Pritom si však nemyslíme, že voliči Mariana Kotlebu sú fašisti alebo že by jeho víťazné percentá boli znakom fašizácie Slovenska. Rozhodnutie občanov voliťKotlebu považujeme za prejav frustrácie, trucu a hnevu, ktoré sú dôsledkom dlhodobo neriešených problémov zo strany štátu," povedala agentúre SITA hovorkyňa Ústredného zväzu židovských náboženských obcí Lucia Kollárová. Udalosti z tohto víkendu by podľa nej mali byť mementom pre demokratických politikov. "Dúfame, že sa začnú riešiť reálne problémy občanov nielen Banskobystrického kraja," ukončila.

Nového predsedu Banskobystrického kraja Mariana Kotlebu (ĽSNS) volilo v sobotňajších voľbách 71 397 voličov, čo je 55,53 percenta hlasov. Doterajší predseda Vladimír Maňka, ktorý kandidoval s podporou strán Smer-SD, KDH, SMK, SMS, ĽS-HZDS, HZD a Strana zelených, dostal 57 164 hlasov (44,46 percenta).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies