Mourinho odtrénoval tisíci zápas v kariére, oslávil ho víťazstvom

NETKY.SK • 14 September 2021, 15:29 • 2 min
Mourinho odtrénoval tisíci zápas v kariére, oslávil ho víťazstvom

RÍM – Portugalský tréner José Mourinho oslávil v nedeľu večer jedno veľké jubileum. Víťazstvo jeho AS Rím nad Sassuolom v pomere 2:1 bolo o to sladšie, že išlo o jeho tisíci zápas na lavičke.

slovakia

left justify in out

Mourinho vedie rímsky mančaft od leta a vstup do novej sezóny Serie A vyšiel jeho zverencom na výbornú. Klub z hlavného mesta má po troch kolách na konte deväť bodov a momentálne sa nachádza na prvom mieste tabuľky. V nedeľu sme videli mimoriadne otvorený zápas a množstvo šancí na oboch stranách. Skóre sa napokon menilo trikrát, konečnú podobu mu dal v prvej minúte nastavenia útočník Stephan El Shaarawy.

 

 

„Asi by išlo o senzáciu, pokojne to však mohlo skončiť aj 6:6 alebo 7:7, rovnako ako mohlo vyhrať 2:1 Sassuolo. Rui Patrício predviedol niekoľko skvelých zákrokov a my sme dvakrát netrafili prázdnu bránu. Bol to jednoducho neskutočný zápas,“ zhodnotil Mourinho ťažký boj na trávniku.

 

Jeden z najoceňovanejších trénerov sveta hovoril aj o magickej tisícovke. „V priebehu týždňa som klamal sebe samému, všetkým som hovoril, že to nebude špeciálny zápas a snažil som sa o tom presvedčiť aj sám seba. Výnimočný zápas to však naozaj bol. Číslo tisíc pre mňa znamená veľa, až do konca života si budem pamätať, že toto bol tisíci zápas mojej kariéry. Obával som sa, aby táto spomienka nebola spojená s porážkou.“

 

 

Mourinho chytil v AS Rím druhý dych po nepodarenom pôsobení na lavičke londýnskeho Tottenhamu, ktorému mal zaručiť zisk cenných trofejí. Počas sedemnástich mesiacov však nedokázal nadviazať na prácu Mauricia Pochettina a minulý rok sa mu po prvýkrát v kariére stalo, že počas sezóny okúsil trpkosť prehry až desaťkrát.

 

 

Rodák zo Setúbalu dokázal triumfovať v prestížnej Lige majstrov s Portom a Interom Miláno, s Realom Madrid dokonca prerušil dominanciu vtedy prakticky neporaziteľnej Barcelony a v sezóne 2011/2012 sa tešil zo zisku titulu v najvyššej španielskej súťaži. Výraznú stopu zanechal aj v Chelsea, kde získal tri tituly v Premier League. Mourinho pôsobil aj na lavičke Manchesteru United, s ktorým vyhral Európsku liguFA Community Shield.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona