Zidane odišiel z Realu, sklamala ho nedôvera vedenia

NETKY.SK • 1 Jún 2021, 14:23 • 2 min
Zidane odišiel z Realu, sklamala ho nedôvera vedenia

Futbalová sezóna 2020/2021 je za nami a už teraz je jasné, že futbalistov Realu Madrid nepovedie v budúcom ročníku úspešný tréner Zinedine Zidane, ktorý minulý týždeň oznámil svoju rezignáciu.

slovakia

left justify in out

Francúzsky tréner zbieral v drese kráľovského klubu úspechy ako hráč a z pozície kormidelníka priviedol Real k trom triumfom v Lige majstrov, čím sa zapísal do klubovej histórie. Získal takisto dva tituly v domácej súťaži, Superpohári, Európskom superpohári a dvakrát sa tešil z víťazstva na majstrovstvách sveta klubov. V Madride pôvodne trénoval rezervný tím, v roku 2016 dostal šancu pri A-mužstve a na lavičke vydržal dva a pol roka. Následne sa rozhodol skončiť, o niekoľko mesiacov sa však vrátil.

 

 

Uplynulá sezóna bola pre Real pomerne chudobnou, keďže mužstvo nezískalo ani jednu trofej, čo sa naposledy stalo v sezóne 2009/2010. Zidane mal platný kontrakt do budúceho roka, v otvorenom liste adresovanom fanúšikom však prezradil, prečo sa rozhodol klub opustiť.

 

„Skončil som, neskočil som však cez palubu, ani nie som z trénovania unavený,“ uviedol pre denník AS. „V roku 2018 som skončil, pretože po toľkých víťazstvách a trofejách som cítil, že tím potrebuje nový impulz. Teraz je to iné. Cítim, že nemám takú podporu klubu, akú by som potreboval. Dokonca ani nemám podporu vedenia vybudovať niečo z dlhodobého hľadiska. Rozumiem futbalu a chápem aj potreby klubu. Viem, že ak nevyhrávate, musíte ísť. Ale kvôli tomu sa zabudlo na dôležitú vec – medziľudské vzťahy. A to by si mali uvedomiť,“ uviedol majster sveta a Európy.

 

 

„Vzťahy medzi ľuďmi sú dôležitejšie než sláva a peniaze. Musíte si ich vážiť, preto ma ranilo, keď som sa po prehre dočítal v novinách, že ak nevyhrám ďalší zápas, končím. Úmyselne púšťali do médií informácie, ktoré ubližovali tímu. Našťastie som mal skvelú partiu hráčov. Niekoľkokrát sa za mňa postavili a zachránili ma, pretože zvíťazili. Nie som najlepší tréner na svete, ale môžem všetkých uistiť, že sme všetci klubu odovzdali sto percent,“ uzavrel.

 

Zidane mal podľa médií namierené do Juventusu, klub sa však rozhodol dať prednosť Massimillianovi Allegrimu. Nového trénera v týchto dňoch hľadá aj Real, najviac sa spomína meno Antonia Conteho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies