Slovenka žila 15 rokov na ulici, vo vyhodenej bunde teraz našla 2500 eur

NETKY.SK • 20 Január 2020, 11:23 • 2 min
Slovenka žila 15 rokov na ulici, vo vyhodenej bunde teraz našla 2500 eur

TRNAVA - Bezdomovkyňa Jana (52) z Trnavy žije 15 rokov na ulici a nedávno sa na ňu usmialo šťastie. Vo vyhodenej bunde našla päť 500-eurových bankoviek.

slovakia

left justify in out

Ako informoval denník Nový čas, Jana má šesť detí s jedným partnerom, ale deti sa o jej osud nezaujímajú. Partner ju bil, a keď sa vrátil z väzenia, vyhodil ju na ulicu.

 

Chce začať nový život

"Musela som sa o seba postarať, aby som mala čo jesť. Chodila som do kovošrotu a robila všetko, čo sa dalo, aby som v zime neumrzla," povedala žena.

 

Nedávno zašla do zberného dvora, kde dostala celé vrece oblečenia. "Našla som tam bundu a vo vrecku boli 500-eurové bankovky. Celá som sa roztriasla," uviedla.

 

img

 

Obávala sa, že bankovky nebudú pravé, tak si ich nechala overiť. "Povedali mi, že sú pravé a ja som si mohla zaplatiť mesačný pobyt v penzióne. Mám konečne teplo, môžem sa pozerať na televíziu, osprchovať sa a dať si teplý čaj," dodala. Jana si teraz chce nájsť prácu, aby sa už nemusela vrátiť na ulicu.

 

Právnik Róbert Baños povedal, že oblečenie bolo zo zberného miesta, kde sa ľudia zbavujú vecí. Podľa právnika, keď niekto odložil peniaze spolu s oblečením, ktoré chcel dať potrebným, nejedná sa oficiálne o stratu alebo odcudzenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies