Čaputová: Dohoda v Bruseli je priamou pomocou pre SR

NETKY.SK • 21 Júl 2020, 11:14 • 2 min
Čaputová: Dohoda v Bruseli je priamou pomocou pre SR

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová ocenila dohodu európskych lídrov na samite Európskej únie (EÚ). Hlava štátu tak urobila na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Podľa nej to pomôže k stabilite celej EÚ a znamená to bezprecedentnú pomoc pre Slovensko.

 

img


Prezidentka na sociálne siete uviedla, že ju teší, že sa lídrom podarilo dopracovať k zhode. Tí sa dnes v ranných hodinách dohodli jednak na Viacročnom finančnom rámci EÚ  a taktiež na Fonde obnovy, ktorý bude zložený z grantov v objeme 390 miliárd eur a úverov v sume 360 mld. eur. Rozpočet je tak celkovo stanovený v bezprecedentnej celkovej sume 1,82 bilióna eur.

 


"Je to dobrá správa pre udržanie stability celej EÚ a zároveň aj bezprecedentná pomoc pre Slovensko. Našim cieľom nesmie byť len minúť peniaze, ale dobre ich investovať do rozvoja Slovenska, aj pre budúce generácie," uviedla hlava štátu na sociálnej sieti Facebook.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies