Žiakom sa dnes začína škola

NETKY.SK • 8 Január 2013, 08:16 • 2 min
Žiakom sa dnes začína škola

Žiakom sa dnes začína škola - Zaujímavosti Školáci dnes zasadnú do lavíc prvýkrát v tomto kalendárnom roku. Po vyše dvojtýždňových vianočných prázdninách im znova začína škola.

slovakia

left justify in out

Školáci dnes zasadnú do lavíc prvýkrát v tomto kalendárnom roku. Po vyše dvojtýždňových vianočných prázdninách im znova začína škola. Do konca školského roka sa žiaci môžu tešiť ešte na desať dní prázdnin.

Najbližšie ich voľno čaká po uzavretí polroka, v piatok 1. februára. Nasledujú jarné prázdniny, ktoré tento rok štartujú na východe. Školy v Košickom a Prešovskom kraji sa na týždeň zatvoria od 18. do 22. februára. Školáci z Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja majú voľno od 25. februára do 1. marca. Jarné prázdniny majú ako poslední žiaci z Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. Voľno budú mať od 4. do 8. marca.

Na prelome marca a apríla si žiaci od učenia oddýchnu vďaka veľkonočným sviatkom. Prázdniny potrvajú od štvrtka 28. marca do utorka 2. apríla. Najdlhšie, letné prázdniny tento rok štartujú v pondelok 1. júla a potrvajú do piatka 30. augusta. Žiakom zvykol prázdniny predĺžiť ešte štátny sviatok Deň Ústavy SR, ktorý sa oslavuje 1. septembra. Tento rok však pripadá na nedeľu, školský rok 2013/2014 tak štartuje v pondelok 2. septembra. Harmonogram prázdnin do školského roka 2014/2015 zverejňuje ministerstvo školstva na svojej internetovej stránke www.minedu.sk.

Deviatakov čaká tento rok monitor v stredu 13. marca. V marci študentov v poslednom ročníku stredných škôl potrápia písomné maturity. Začínajú 12. marca slovenským jazykom, ďalšie dni pokračujú cudzie jazyky, matematika maďarský a ukrajinský jazyk. Ústne maturity žiakov čakajú v termíne od 20. mája do 7. júna.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies