Žiadosť o riešenie Váhostavu-SK poputuje na výbor vo štvrtok

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 10:46 • 2 min
Žiadosť o riešenie Váhostavu-SK poputuje na výbor vo štvrtok

BRATISLAVA - Opozičná žiadosť o zvolanie mimoriadneho Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť ku kauze Váhostav-SK bude jeho predsedovi Jaroslavovi Baškovi (Smer-SD) doručená vo štvrtok (23.4).

slovakia

left justify in out

Pre TASR to dnes potvrdil iniciátor návrhu Alojz Hlina (KDH), ktorý zozbieral dostatok potrebných podpisov. Baška bude mať následne sedem dní, aby členov výboru k tomuto bodu zvolal.

 

Najbližšie riadne rokovanie brannobezpečnostného výboru je naplánované na 30. apríla. Na programe má viacero zákonov. Opozícia by chcela na zasadnutí k Váhostavu-SK vidieť aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara. Chcú od nich odpovede, čo sa doteraz urobilo v kauze Váhostav-SK.

 

"Budeme sa pýtať, čo urobila polícia. Boli odobraté pasy konateľom Váhostavu-SK? Monitorujú ich pohyb, keď už neboli predvedení? Vie polícia, kde je Juraj Široký? Boli zaistené počítače? Je veľa otázok, ktoré budeme klásť," dodal Hlina s tým, že jedna vec je, že premiér Robert Fico (Smer-SD) rozpráva do televíznych kamier o tom, ako sa bude situácia riešiť, druhá vec je, čo sa už skutočne urobilo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies