Ženu, ktorá prežila transporty Židov, dobodal nožom jej moslimský sused

NETKY.SK • 28 Marec 2018, 17:00 • 2 min
Ženu, ktorá prežila transporty Židov, dobodal nožom jej moslimský sused

PARÍŽ - Prežila transport Židov v Paríži v roku 1942, aby skončila dobodaná a okradnutá svojím moslimským susedom, ktorého poznala od detstva.

slovakia

left justify in out

Telo 85-ročnej Mireille K. našli potom, čo v jej byte v 11. obvode v Paríži vypukol v piatok večer požiar. Pitva na jej tele následne odhalila 11 bodných rán, píše server Stredoevropan.cz. Vražda je vyšetrovaná ako antisemitský útok.

 

Podľa jedného z vyšetrovateľov, ktorý anonymne prehovoril pre denník L’Express, zatkli dvoch mužov. Jeden z nich je polícii dobre známy moslim. "Mireille K. podozrivého poznala. Bol to jej 35-ročný moslimský sused, sexuálny násilník, ktorého poznala od detstva."

 

 

 

 

Útok je jedným z plejády protižidovských útokov vo Francúzsku, ktoré stoja za ich odchodom z Francúzska. Niektorí ho označujú za najväčší exodus Židov z Európy od druhej svetovej vojny. Páchateľmi týchto činov sú v drvivej väčšine moslimovia. Kresťanský, poťažmo etnicky francúzsky antisemitizmus je vo Francúzsku marginálny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies