Pápež kritizoval sociálne siete, toto sa mu nepáči

NETKY.SK • 10 Jún 2019, 09:18 • 2 min
Pápež kritizoval sociálne siete, toto sa mu nepáči

VATIKÁN - Pápež František sa "obul" do sociálnych sietí, tvrdí, že ide o "kultúru urážok".

slovakia

left justify in out

Sociálne siete sú fenoménom, ktorý má presah do všetkých sfér života človeka. Práve o nich sa pápež František vyjadril počas turíčnej omše na Námestí sv. Petra vo Vatikáne.

František sa povedal, že "dnes je módne hádzať prídavné mená", no zároveň si myslí, že by ľudia mali "na zlovoľnosť dobrom". Pápež ďalej pokračoval "čím viac používame sociálne médiá, tým menej sa stávame spoločenskými". Tiež upozornil na niektoré riziká vyplývajúce z používania týchto médií. Nebezpečné je podľa neho "držať sa našej malej skupiny a vecí, ktoré máme radi". Podľa neho je to iba "malý krok od sektárstva, a to dokonca i v rámci samotnej cirkvi".

 

František svojimi vyjadreniami reagoval na alarmujúcu situáciu dnešnej spoločnosti, kedy sa do popredia dostáva problematika závislosti na sociálnych sieťach. Tie majú za následok úzkosti a depresie, ktoré sužujú čoraz väčšie množstvo ľudí. Rizikami sú však okrem ohrozenia duševného zdravia aj zneužívanie dát a šírenie falošných správ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#childrenstrain #trenodeibambini #trendelosniños #tremdascrianças #traindesenfants

Príspevok, ktorý zdieľa Pope Francis (@franciscus),

Ako uvidela britská charitatívna organizácia The Royal Society for Public Health (RSPH), znižovanie rizika vzniku závislosti na sociálnych sieťach má v súčasnosti rovnaký význam ako kampaň proti fajčeniu a pitiu alkoholu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies