Tri dni, tri príležitosti: Pastor Festus a Cesta k Zmenám

NETKY.SK • 14 November 2023, 10:15 • 2 min
Tri dni, tri príležitosti: Pastor Festus a Cesta k Zmenám

Tri dni, tri príležitosti a jeden muž. Nie, nejde o glorifikovanie človeka, ale on, pastor Festus, pôsobiaci v Čechách, v spoločenstve nazvanom Oáza, ponúkne možnosť nám všetkým, aby sme počuli pravdu, aby sme premýšľali a mohli zmeniť svoje životy. Alebo lepšie napísané, aby Boh menil, lebo On jediný vie aj najslabšieho posilniť, aj najsmutnejšieho potešiť, aj najponižovanejšieho povýšiť.

slovakia

left justify in out

Ale pekne po poriadku, najskôr si povedzme, kde a kedy bude možné ho zastihnúť.
 
Kedy a kde?
 
Celé sa to začne v piatok 17. novembra o šiestej hodine večer v Seredi, konkrétne na ulici Dlhá šesť. Dátum je priaznivo naklonený aj k tým, ktorí sú inak večne zaneprázdnení v práci, lebo práve vtedy je sviatok, atmosféra je voľnejšia, môžeme sa dlhšie vyspať a prísť pripravení na čokoľvek, čo by Boh chcel hovoriť.
Piatkom sa to však nekončí, nasleduje sobota, kedy Festus bude kázať v Trnave, o piatej hodine večer, tentokrát v malej sále kultúrneho domu. Čakajú na vás nielen chvíle plné zvestovaného slova z Biblie, ktoré je, na rozdiel od ktorejkoľvek inej knihy, večné, ale aj pekné a navyše neformálne prostredie. Kto má obavy navštíviť cirkevnú budovu, lebo si myslí, že by ho to príliš zväzovalo či nebodaj škrtilo, mal by využiť sobotný večer. Veď čo ak sa stane niečo neočakávané, ako napríklad, že v strápenom srdci konečne zasvieti radosť a potečie prameň uzdravujúcej nádeje?
No a celé sa to zavŕši v nedeľu, znovu v seredi na Dlhej ulici číslo 6, nie však večer, ale o pol desiatej ráno. Áno, možno je to pre niekoho skoro, najmä pre takého, čo si rád počas víkendu pospí, ale na dobré sa neoplatí len čakať, na dobré sa oplatí aj vstávať.
 
Kto je Festus?
 
Festus Nsoha je zakladateľ Holy Ghost End Time Ministries Int.a tiež aj pastor kážuci v cirkvi Oáza. „Choďte do celého sveta a kážte evanjelium,“ povedal Ježiš jeden z posledných pokynov, kým bol tu na zemi. A Festus sa toho drží, bol povolaný, aby cestoval po celom svete a rozširoval tak dobrú zvesť, že Boh je skutočný, že sa na ľudí nehnevá, ale, naopak, každého miluje. A skutočnosť, že pastor svoje poslanie berie vážne, dokázal dostatočne tým, že opustil svoju krajinu, zanechal Nigériu, ktorá mu bola domovom a odišiel do ešte vtedy existujúceho Československa. Vtedy sa písal september roku 1991 a o dva roky neskôr, teda v roku 1993, sa natrvalo odovzdal práci v Českej republike. Venuje sa tak veriacim, ale aj svojej rodine, ktorá je mu verne po boku.
 
Charizmatické kresťanstvo
 
Pastor Festus Nsoha je známy tým, že patrí ku kresťanstvu, ktoré je označované ako charizmatické. V ľuďoch to môže vyvolávať obavy, nakoľko nie všetci sú oboznámení s tým, čo všetko to znamená. Pravdou však je, že byť charizmatickým kresťanom znamená:
Po prvé, nespoliehať sa na formality, ale na vzťah s Bohom. Na skutočný, hlboký a zmysluplný vzťah so Stvoriteľom.
Po druhé, znamená to úprimnosť, lebo v modlitbe sa smie čokoľvek, plakať, smiať sa, stáť v úctivom tichu.
Po tretie, aj bohoslužba prebieha živšie, ozýva sa tam smiech, ale jej súčasťou sú aj hlboké úvahy nad tým, čo je správne, Bohu milé a čo prináša skôr nešťastie.
A to je len zlomok, stačí sa presvedčiť, prísť v piatok, v sobotu alebo v nedeľu a zažiť to na vlastnej koži. Alebo prísť aj každý deň, veď prečo by aj nie?
Noo, Festus káže naozaj veľmi dobre. Jeho posolstvá sú silné, veľmi silné,“ prehovorila o ňom Karolína Harris, ktorá ho síce priamo nevidela, ale aspoň sledovala verejné záznamy jeho kázní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Michaela Mihoková, Zdroj foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies