Vladimir Putin sa stretol s Emmanuelom Macronom. Ruky si však nepodali

NETKY.SK • 7 Február 2022, 21:08 • 2 min
Vladimir Putin sa stretol s Emmanuelom Macronom. Ruky si však nepodali

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok privítal v Kremli francúzsku hlavu štátu Emmanuela Macrona. Témou rokovaní má byť napätie medzi Ruskom na jednej strane a Ukrajinou a Severoatlantickou alianciou na druhej strane.

slovakia

left justify in out

„Veľmi rád ťa vidím, drahý Emmanuel,“ povedal na úvod Putin Macronovi. Ruky si však nepodali a zasadli oproti seba na vzdialenejšie konce oválneho stola. Putin podobne rokoval minulý týždeň s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Kremeľ tento postup zdôvodnil dodržiavaním protipandemických opatrení.

 

img

 

Macron poznamenal, že si od rokovaní sľubuje začiatok deeskalácie napätia ohľadne Ukrajiny. Po osobných rozhovoroch by mal pokračovať pracovný obed a neskôr tlačová konferencia oboch predstaviteľov.

 

Prečítajte si tiež: Macron tvrdí, že je na dosah dohoda, ktorá zabráni vojne!

 

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov uviedol, že očakáva dlhý, hĺbkový rozhovor, najmä o Ukrajine a bezpečnostných zárukách, ktoré Moskva požaduje od Severoatlantickej aliancie. Podľa Peskova je však situácia príliš zložitá na to, aby ju vyriešilo jedno stretnutie.

 

img

 

Na budúci týždeň má prísť do Kremľa aj nemecký kancelár Olaf Scholz.

 

Možno vás zaujme: Ivan Korčok navštívil východnú Ukrajinu. Finančne podporil zdravotníctvo

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies