Žena spôsobila synovi anémiu, keď mu roky bezdôvodne odoberala krv

NETKY.SK • 8 Február 2019, 07:39 • 2 min
Žena spôsobila synovi anémiu, keď mu roky bezdôvodne odoberala krv

KODAŇ - Na štyri roky väzenia odsúdili v Dánsku 36-ročnú ženu, ktorá v priebehu viac ako piatich rokov v približne týždňových intervaloch odoberala svojmu malému synovi 500 mililitrov krvi.

slovakia

left justify in out

Súd v meste Herning na západe Dánska vo svojom verdikte uviedol, že žena - vyštudovaná zdravotná sestra - vykonala u svojho syna medzi prvým a šiestym rokom jeho života každý týždeň jeden odber krvi, pričom lekárom v nemocnici tvrdila, že synova málokrvnosť (anémia) je spôsobená zriedkavým ochorením kostnej drene.

 

img

 

Ženu odhalili po tom, čo znepokojení lekári zalarmovali políciu, a tá ju na základe tajne zhotoveného videozáznamu usvedčila. Súd taktiež nariadil vypracovanie psychiatrického posudku obžalovanej, z ktorého vyplynulo, že trpí Münchhausenovým syndrómom v zastúpení.

 

img

 

Daný syndróm možno vysvetliť ako predstieranie zdravotných problémov u osoby, ktorá je v závislej pozícii voči druhej osobe, ktorá pre tieto problémy vyhľadáva starostlivosť zdravotníkov. Münchhausenov syndróm v zastúpení možno chápať ako jeden zo spôsobov či foriem týrania, zneužívania a zanedbávania detí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies