Žena, ktorá na Tour de France spôsobila hromadný pád, skončila v rukách polície

NETKY.SK • 30 Jún 2021, 21:13 • 2 min
Žena, ktorá na Tour de France spôsobila hromadný pád, skončila v rukách polície

PARÍŽ – V putách francúzskej polície skončila žena, ktorá v prvej etape tohtoročnej Tour de France zapríčinila hromadný pád cyklistov.

slovakia

left justify in out

Úvodná etapa 108. ročníka "Starej dámy" bola poznačená mnohými pádmi. Jeden z nich však zapríčinila fanúšička, ktorá do dráhy pelotónu vystrčila transparent. 

 

Takýmto spôsobom chcela podľa medializovaných informácií z centra diania pozdraviť svojich starých rodičov. Žena svojim nezodpovedným a neuváženým konaním pritom ohrozila zdravie mnohých jazdcov.

 

 

O tabuľku, ktorú vsunula do jazdnej dráhy cyklistom, sa ako prvý zachytil Tony Martin a nasledoval hromadný pád. Štyria jazdci utrpeli závažné poranenia a museli predčasne ukončiť svoje pôsobenie na Tour.  

 

Po incidente žena z miesta incidentu utiekla a bolo po nej vyhlásenie pátranie. Ešte v sobotu organizátori Tour de France požiadali verejnosť o spoluprácu pri jej identifikácii.

 

 

Zároveň avizovali, že ak sa ju podarí nájsť, žalobe sa nevyhne. Dodali, že je nevyhnutné poukázať na menšinu, ktorá obdobným správaním ohrozuje jazdcov počas jednotlivých etáp

 

Ako informovala agentúra DPA, “nešťastnica“ je obvinená z ublíženia na zdraví z nedbalosti a úteku z miesta činu.

 

Hrozí jej trojmesačný trest odňatia slobody a pokuta 1500 eur. Okrem toho môže čeliť žalobám o náhradu škody. Žena bola nájdená a zatknutá v meste Landerneau.

 

Prečítajte si tiež: Tour de France: Peter Sagan mal v dnešnej etape našliapnuté na víťazstvo. K zemi ho však poslal Caleb Ewan



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies