Žena doplatila na márnivosť, falošná zubárka jej peroxidom zničila zuby

NETKY.SK • 22 Október 2015, 17:00 • 2 min
Žena doplatila na márnivosť, falošná zubárka jej peroxidom zničila zuby

LANCASTER – Túžba po krajších zoboch sa pre štyridsaťtriročnú Kellie Taylorovú skončila katastrofou. Doplatila na to, že svoj chrup zverila pochybnej zubárke, ktorá jej ho totálne zničila. Snaha šetriť na zuboch sa jej vypomstila a teraz ľutuje, že naletela na „výhodnú“ ponuku.

slovakia

left justify in out

Kellie mala zo svojich zubov už dlhší čas komplexy, a rozhodla sa pre bielenie. Jedného dňa zbadala ponuku, kde zákrok ponúkali za 65 libier (88 eur) a zašla tam. Samozvaná odborníčka na zuby, ktorá je pôvodne kozmetičkou, spôsobila žene doživotnú ujmu. Pri bielení zubov použila peroxid. "Už počas procedúry som cítila veľkú bolesť. Nevedela som, či to má bolieť alebo nie, lebo som to podstúpila prvýkrát v živote. Ale tušila som, že niečo nie je v poriadku," zverila sa Kellie pre denník The Sun.

 

Dva týždne po zákroku užívala lieky proti bolesti, až bola donútená vyhľadať lekársku pomoc. Tentokrát seriózny zubár, jej oznámil hroznú správu. Peroxid jej oslabil ďasná natoľko, že štyri predné zuby jej musel vytrhnúť. Musela si dať preto nechať urobiť náhradné. Najväčší problém je, že nie sú trvalé, tie totiž stoja oveľa viac peňazí. Trvalý chrup by jej ale mohla preplatiť kozmetička Natalie Kowalczyková, ktorá sa na súde v Lancasteri priznala k nezákonnému praktikovaniu stomatológie. Podľa rozsudku musí poškodenej vyplatiť odškodné vo výške 315 libier (428 eur).

 

"Na zákrok som išla z čisto márnivých dôvodov. Teraz sa bojím vyjsť z domu, pretože vyzerám príšerne. Nechápem, ako môže mať niekto odvahu vykonávať takúto odbornú procedúru bez toho, aby mal na to potrebnú kvalifikáciu a školenie. Ani raz sa mi nesopravedlnila a neprejavila ani ľútosť nad tým, že mi zničila život," dodala Kellie. Podľa britského zákona môžu bielenie zubov vykonávať len registrovaní zubári, dentálni hygienici, zubní terapeuti a klinickí zubní technici.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies