Zemetrasenie odkrylo v Christchurchi historické dokumenty

NETKY.SK • 1 Marec 2011, 13:10 • 2 min
Zemetrasenie odkrylo v Christchurchi historické dokumenty

Zemetrasenie odkrylo v Christchurchi historické dokumenty - Svet Ničivé zemetrasenie v novozélandskom meste Christchurch odkrylo historické dokumenty, ktoré boli ukryté v soche z 19. storočia.

slovakia

left justify in out

Ničivé zemetrasenie v novozélandskom meste Christchurch odkrylo historické dokumenty, ktoré boli ukryté v soche z 19. storočia.
      Rukou písaný pergamen, uložený vo fľaši, a uzatvorený medený valec sa našli v soche zakladateľa mesta, ktorú otrasy strhli na zem. Podľa predpokladov obsahujú cenné dokumenty, uviedol dnes starosta Christchurchu Bob Parker.
      Socha sa nachádza na centrálnom námestí blízko historickej katedrály. Na zem spadla počas zemetrasenia z 22. februára, pri ktorom zahynulo najmenej 155 ľudí.
      Nájdené predmety teraz skúmajú odborníci z miestneho múzea. Zdá sa, že obsahujú odkazy a vízie zakladateľov mesta.
      "Vyzerá to takmer ako Boží zásah, že vyšli na svetlo teraz, aby poskytli inšpiráciu, ktorú potrebujeme v tomto najťažšom období," povedal Parker.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies