Vládna koalícia možno bude žiadať väčšiu finančnú pomoc pre cestovný ruch

NETKY.SK • 11 Marec 2021, 14:15 • 2 min
Vládna koalícia možno bude žiadať väčšiu finančnú pomoc pre cestovný ruch

BRATISLAVA - Vládna koalícia je naklonená myšlienke zvýšiť finančnú pomoc pre domáci cestovný ruch aj vrátane gastro sektoru.

slovakia

left justify in out

Dnes to vyhlásil v online diskusii minister dopravy Andrej Doležal s tým, že schválených 100 miliónov Eur pre tento sektor stačiť určite nebude. Podotkol, že v čase prípravy schémy pomoci, a to v lete, nepredpokladali, že príde druhá vlna pandémie koronavírusu. Šéf rezortu dopravy preto bude žiadať ďalších 179 miliónov eur už na najbližšej koaličnej rade.

 

img


Minister Doležal predložil koaličným partnerom aj návrh covidovej pomoci pre auto sektor, ktorý zahŕňa nákladnú dopravu, mestskú hromadnú dopravu, autobusovú dopravu, taxislužby či autoškoly.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ: Vyhliadky pre cestovný ruch na Slovensku sú pre rok 2021 ešte horšie ako vlani

 

Vláda by mala už zajtra prerokovať príslušný návrh zákona, ktorý umožní vznik schémy pomoci spomínanému segmentu. „Tento návrh ale potrebuje ešte diskusiu na koaličnej rade. Návrh bol relatívne dobre prijatý, ale dostal som doplňujúce otázky. My sme všetko prepočítali a aj konzultovali s ministerstvom financií," dodal šéf rezortu dopravy.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Prezidentka predostrela, že takmer 80 % zamestnancov v prvej línii tvoria ženy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona