Zeman pozval predstaviteľov víťazných mocností, vrátane Putina

NETKY.SK • 18 November 2014, 13:14 • 2 min
Zeman pozval predstaviteľov víťazných mocností, vrátane Putina

PRAHA - Český prezident Miloš Zeman pozval na január do Českej republiky predstaviteľov štyroch víťazných mocností druhej svetovej vojny, medzi nimi aj ruského prezidenta Vladimira Putina.

slovakia

left justify in out

"Prezident pozval všetkých predstaviteľov víťazných mocností na 27. januára, kedy si pripomíname oslobodenie koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau a obete holokaustu," potvrdil pre server iDNES.cz prezidentov hovorca Jiří Ovčáček. Informáciu ako prvý priniesol český rozhlas.
     

Usporiadateľom akcie sú podľa Ovčáčka židovské organizácie a prezident ako predstaviteľ ČR pozval najvyšších predstaviteľov víťazných mocností druhej svetovej vojny, teda USA, Veľkej Británie, Francúzska a Ruska.
     

Podľa informácií iDNES.cz januárovú akciu organizuje Európsky židovský kongres v spolupráci s Európskym parlamentom, českú časť má na starosti Federácia židovských obcí ČR. Ide o 14. Holokaust fórum pri príležitosti oslobodenia tábora Auschwitz-Birkenau a bude sa konať na Pražskom hrade a v Terezíne 26.-27. januára.
     

V tejto chvíli Hrad nemá potvrdené, či ruský prezident pozvanie do Prahy prijme.
     

Od ruskej invázie na Krym, ku ktorej došlo v januári, sú čelní predstavitelia Ruska terčom sankcií zo strany USA a Európskej únie, dopĺňa iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies