Futbal: Sen o MS sa definitívne rozplynul, Slovensko si rozdelilo body s Chorvátskom

NETKY.SK • 12 Október 2021, 10:20 • 2 min
Futbal: Sen o MS sa definitívne rozplynul, Slovensko si rozdelilo body s Chorvátskom

OSIJEK – Po včerajšom zápase v Chorvátsku je jasné, že slovenskú reprezentáciu na budúcoročných Majstrovstvách sveta v Katare neuvidíme. Zverenci trénera Štefana Tarkoviča však predviedli proti domácemu favoritovi skvelý výkon.

slovakia

left justify in out

Tarkovič poslal proti Chorvátom na trávnik trojicu z českej ligy Haraslín, Schranz, Almási, ktorá sa môže pochváliť dobrou formou. Súper nastúpil v plnej sile, na ihrisku tak nechýbali mená ako Modrič, Kramarič či Perišič.

 

 

Tempo hry určovali od úvodného hvizdu Chorváti, ktorí sa ujali taktovky a naša obrana dokázala búrať ich nebezpečné prieniky. Hra sa však začala postupne vyrovnávať a v 20. minúte sme išli do vedenia. Hamšík poslal svoj center zo štandardnej situácie na Ivana Schranza, ktorý hlavou prekonal chorvátskeho gólmana. O päť minút neskôr však bolo vyrovnané. Po centri Modriča skóroval Kramarič. Tesne pred odchodom do kabín sa ale predsa tešili naši hráči, ktorí zvýšili na 2:1. Almási utiekol po pravej strane a všimol si nabiehajúceho Haraslína, ktorý si jeho prihrávku ideálne spracoval a rozvlnil sieť.

 

 

V 2. polčase to bol boj o každý centimeter hracej plochy. V úvodných minútach mohol zvýšiť vedenie Haraslín, zlé vybehnutie brankára Chorvátov však nepotrestal. V 71. minúte súper využil našu chybu, keď po zle kopnutom priamom kope Modriča lopta preletela cez rozostúpený múr, na čo brankár Rodák nestihol reagovať. V 81. minúte neuznal systém VAR gól domácim a zápas sa napokon skončil deľbou bodov.

 

Slovensko doplatilo v kvalifikačnej skupine H na nevyrovnané výkony. Mrzieť nás môžu hlavne úvodné remízy s outsidermi z Cypru a Malty, naopak, potešila výhra nad Ruskom v pomere 2:1. Slovensko sa momentálne nachádza s desiatimi bodmi na 3. mieste skupiny, o skóre pred Slovinskom. Šanca na postup už neexistuje ani v matematickej rovine, keďže druhí Chorváti majú o 7 bodov viac. Do konca cyklu ostáva odohrať dva zápasy.

 

 

"Pre mňa je veľmi dôležité, že sme odohrali ťažký zápas proti náročnému súperovi a na náročnom teréne so cťou. Podarilo sa nám splniť všetky ciele, ktoré sme si s hráčmi dali. Hrali sme proti ťažkému súperovi s extrémnou kvalitou. Chalanom môžem iba pogratulovať k výkonu. Dokázali sme s Chorvátmi hrať vyrovnanú partiu na ich pôde,“ vyjadril sa po zápase tréner Tarkovič.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona