V Holandsku napadli ďalšieho novinára. Útočníci do jeho bytu hodili zápalnú fľašu!

NETKY.SK • 19 August 2021, 19:53 • 2 min
V Holandsku napadli ďalšieho novinára. Útočníci do jeho bytu hodili zápalnú fľašu!

BRATISLAVA - V holandskom meste Groningen zaútočili Molotovovým koktejlom na novinára.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom portál Euronews. Podľa polície niekto hodil „horiaci materiál“ cez okno do bytu Willema Groenevelda, ktorý píše pre groningenský blog Sikkom. Novinára s partnerkou v stredu v noci prebudilo rozbité sklo, podarilo sa im uhasiť plamene a materiál vyhodiť von.

Útok sa stal po vyše mesiaci po tom, ako v Amsterdame smrteľne postrelili holandského investigatívneho novinára Petra De Vriesa, ktorého smrť v krajine vyvolala výzvy na väčšiu ochranu novinárov.

„Polícia vykonáva rozsiahle vyšetrovanie incidentu, počas ktorého do domu novinára hodili horiaci materiál,“ uviedla polícia s tým, že „našťastie, nikto neutrpel zranenia“.

 

Príčina podľa vyšetrovateľov zatiaľ nie je známa, no polícia berie incident veľmi vážne. „Bez ohľadu na motív je jasné, že novinári musia byť schopní slobodne pracovať,“ skonštatovali ďalej vo vyhlásení.

Groenevelda podľa holandskej verejnoprávnej televízie už pred časom zastrašovali a pred dvomi rokmi mu do okien hodili kamene. Minulý týždeň sa v rozhovore vyjadril, že sa pri chodení mestom častejšie „obzerá cez rameno“.

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: V Holandsku postrelili známeho investigatívneho novinára



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies