Za vraždu politika dostal krajne pravicový extrémista doživotný trest

NETKY.SK • 28 Január 2021, 12:17 • 2 min
Za vraždu politika dostal krajne pravicový extrémista doživotný trest

BRATISLAVA - Ernst sa počas procesu priznal, že 1. júna 2019 zabil politika. Postrelil ho na jeho verande a on o niekoľko hodín neskôr zomrel.

slovakia

left justify in out

Krajne pravicového extrémistu poslal súd vo Frankfurte nad Mohanom za mreže na doživotie. Súd poslal Stephana Ernesta odpikávať si trest za vraždu proimigračného politika Waltera Lübckeho, ktorého zavraždil v roku 2019. Súd vo svojom verdikte uviedol, že zločin 47-ročného Stephana Ernsta je obzvlášť závažný, informuje agentúra dpa s tým, že tak pravdepodobne nebude mať nárok na prepustenie po 15 rokoch, ako je podľa nemeckých zákonov typické.

 

Lübcke, bol členom Kresťanskodemokratickej únie (CDU) kancelárky Angely Merkelovej a viedol regionálnu administratívu v oblasti Kassel v strednom Nemecku. Terčom útoku sa stal pre svoju podporu pomoci utečencom. Podľa prokurátorov sa Ernst v roku 2015 zúčastnil na podujatí, na ktorom politik obraňoval rozhodnutie vlády umožniť vstup do krajiny tisíckam migrantov.

 


Podľa prokurátorov bol na mieste činu s Ernstom aj istý Markus H., ktorého ako komplica uznali vinným z porušenia zákonov o zbraniach. Súd mu vymeral 18-mesačný podmienečný trest odňatia slobody.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies