Zeman je opitý mocou, môže za to alkohol

NETKY.SK • 25 August 2013, 13:00 • 2 min
Zeman je opitý mocou, môže za to alkohol

PRAHA - Bývalému ministrovi zahraničia prekáža najmä fakt, že Zeman po páde vlády Petra Nečasa vymenoval vlastný úradnícky kabinet

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman "stratil morálne zábrany" aj pre svoju závislosť na alkohole. Myslí si to jeho bývalý protikandidát z prezidentských volieb a exminister zahraničných vecí Karel Schwarzenberg.

"Bohužiaľ u neho vďaka životným návykom zmizli zábrany. Veľakrát som zažil, ako sa u ľudí, ktorí boli závislí na tom či onom, stratili morálne zábrany," povedal Schwarzenberg v rozhovore pre rakúsky týždenník Presse am Sonntag. "Keď má človek také sklony po desaťročia, vedie to k neuveriteľným zmenám osobnosti," dodalo knieža. Schwarzenberg však Zemana pochválil za jeho inteligenciu a označil ho za veľké "zviera" českej politiky. Ako však dodal, Zemanovým hlavným cieľom je udržanie moci. "Jeho cieľom je moc, nie strana," vyhlásil a naznačil, že prezident neberie ohľady na fakt, že Česko je parlamentnou republikou. 

Schwarzenbergovi prekáža najmä fakt, že Zeman po páde vlády Petra Nečasa vymenoval vlastný úradnícky kabinet na čele s premiérom Jiřím Rusnokom aj napriek tomu, že nemal podporu v parlamente. Krajinu teraz čakajú predčasné voľby naplánované na 25. a 26. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies