Medzi hlavnými cenami Národnej lotérie v Mexiku sú dve villy po narkobarónoch

NETKY.SK • 21 Jún 2021, 09:44 • 2 min
Medzi hlavnými cenami Národnej lotérie v Mexiku sú dve villy po narkobarónoch

MEXICO CITY – Vláda v Mexiku zaradila na zoznam hlavných cien v Národnej lotérii aj rezidencie po bývalých narkobarónoch Joaquinovi “El Chapovi“ Guzmánovi a Amadovi Carrillovi.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál explica.co. Ide tak už o druhú lotériu, ktorú organizuje vláda prezidenta Lópeza Obradora. Cena jedného lístka je stanovená na necelých 25 amerických dolárov.

 

V žrebovaní bude 22 cien v hodnote približne 12,2 milióna USD, ktoré je naplánované na 15. septembra, kedy je v krajine štátny sviatok. Aj napriek tomu, že neboli zverejnené žiadne fotografie týchto nehnuteľností, vo všeobecnosti sa vyznačujú veľmi výstredným vkusom ich majiteľov.

 

Ako doplnila generálna riaditeľka Margarita González Saravia, ide o villy, ktoré boli zhabané Úradom generálneho prokurátora.  Výťažok z tomboly pôjde na sociálne programy, výstavbu nových ciest a podporu zdravotníctva či školstva. 

 

V hre je luxusná vila po mŕtvom Amadovi Carrilovi, ktorá sa nachádza priamo v Mexico city a rozprestiera sa na neuveriteľných 3-tisíc metroch štvorcových.

 

Mohlo by vás zaujímať: Manželku jedneho z najväčších drogových barónov zatkla polícia kvôli obchodovaniu s drogami

 

Druhá nehnuteľnosť, ktorá sa nachádza v štáte Sinaloa v Culiacáne, ktorá slúžila ako sídlo bývalému šéfovi narkomafie El Chapovi. Ten bol po dlhých rokoch na úteku nakoniec odsúdený v Spojených štátoch amerických.

 

K tejto nehnuteľnosti tiež prislúcha aj podzemný tunel, ktorými sa preslávil tento drogový kráľ. Tie mu totiž neraz poslúžili ako únikové cesty pred políciou. 

 

Prečítajte si tiež: Narkobarón Guzmán žiada nový proces z dôvodu možného pochybenia poroty

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies