Železničiari hlásia tragický týždeň, evidujú zrážky aj pokusy o samovraždu

NETKY.SK • 5 Október 2015, 13:09 • 2 min
Železničiari hlásia tragický týždeň, evidujú zrážky aj pokusy o samovraždu

BRATISLAVA - Dve zrážky vlaku a osobného auta, dva pokusy o samovraždu, štyri krádeže, 29 prípadov zrážok vlaku so zverou - aj to sa stalo minulý týždeň na tratiach slovenských železníc. TASR o tom informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

slovakia

left justify in out

Nákladný vlak s osobným autom sa minulý týždeň zrazil v úseku Bratislava-Petržalka – Rusovce. "V úseku Holíč nad Moravou–Skalica sa stal druhý podobný prípad a v oboch prípadoch boli vodiči odvezení na vyšetrenie do najbližšej nemocnice," uviedla Pavliková.

Na zastávke Banská Bystrica mesto zase minulý týždeň oznámil cestujúci pod vplyvom alkoholu vlakovému personálu, že má v úmysle spáchať samovraždu. V tomto prípade zasiahla privolaná polícia. "Policajná hliadka zasahovala aj v úseku Medzibrod – Brusno kúpele, kde bola ohlásená civilná osoba v koľajisku, tiež so samovražednými úmyslami," priblížila hovorkyňa s tým, že ŽSR ale nezaznamenali žiadny prípad zrážky vlaku s osobou.

 

V priebehu uplynulého týždňa sa tiež podľa hovorkyne vyskytli štyri prípady krádeží a vyčíňali aj vandali. "Napríklad v úseku Bratislava-Nové Mesto – Bratislava hlavná stanica vykradli transformátorovú skrinku," uviedla. Po príchode osobného vlaku do ŽST Trnava zase rušňovodič nahlásil grafity na riadiacom vozni, pravdepodobne ho postriekali počas pobytu vlaku na zastávke Brestovany.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies