Železnice predajú NDS pozemky pod diaľnicou D3

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 14:19 • 2 min
Železnice predajú NDS pozemky pod diaľnicou D3

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) predajú pozemky v katastrálnom území obce Horný Hričov Národnej diaľničnej spoločnosti, a. s. (NDS).

slovakia

left justify in out

Celková účtovná hodnota pozemkov o výmere takmer 32 tis. štvorcových metrov, ktoré budú prevedené, je 287,3 tis. eur. Všeobecná hodnota pozemkov na základe znaleckého posudku je 289,2 tis. eur. Prevodom sa majetkovo-právne usporiadajú pozemky pod diaľnicou D3 Hričovské Podhradie - Žilina, Strážov, ktorá bola v dĺžke 8,5 kilometrov odovzdaná do užívania v roku 2008. Výnimku pre odplatný prevod prebytočného majetku ŽSR v stredu povolila vláda podľa zákona o podmienkach prevodu majetku štátu na iné osoby.

 

Návrh na povolenie výnimky predložilo ministerstvo dopravy na ministerstvo hospodárstva na základe žiadosti ŽSR. Minister dopravy má zabezpečiť vykonanie rozhodnutia vlády do 31. mája tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies