Zelenskyj a jeho výzva Ukrajincom žijúcim na Kryme

NETKY.SK • 18 August 2022, 06:22 • 2 min
Zelenskyj a jeho výzva Ukrajincom žijúcim na Kryme

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa prvýkrát prihovoril Ukrajincom, ktorí žijú na Kryme.

slovakia

left justify in out

Aj keď bol Krym anektovaný Rusmi a väčšina ľudí si myslí, že tam žijú len ruskí obyvatelia, opak je pravdou. Podľa oficálnych štatistík populáciu Krymu tvorí jeden a pol milióna Rusov, pol milióna Ukrajincov a takmer pol milióna Krymských Tatarov. To, že tam žijú aj Ukrajinci, si zrejme uvedomil aj Zelenskyj, ktorého cieľom je Krym získať naspäť. V pravidelnom príhovore im poslal odkaz. 

 

Z domova: Ďalšia usmrtená problémová medvedica, pohybovala sa v blízkosti domov

 

obrazok

 

Jeho prosba nasledovala po tom, čo Krym okupovaný Ruskom zažil za posledný týždeň tri takéto útoky, uviedol v stredu portál britského denníka The Guardian. „Nepribližujte sa k vojenským objektom ruskej armády," varoval Zelenskyj v utorok večer vo svojom videopríhovore. Dodal, že kvôli fušerstvu môžu tiež vybuchnúť.

 

 „Každý deň a každú noc sa dozvedáme správy o výbuchoch na území dočasne obsadenom okupantmi. Teraz žiadam všetkých našich ľudí na Kryme, v ďalších oblastiach na juhu krajiny, v okupovaných oblastiach Donbasu, v Charkovskej oblasti, aby ste boli veľmi opatrní. Prosím, nepribližujte sa k vojenským objektom ruskej armády a k všetkým tým miestam, kde skladujú muníciu a zbrane, kde majú svoje veliteľstvá," upozorňoval Zelenskyj.

 

img

 

„Čím menej príležitostí páchať zlo a zabíjať Ukrajincov budú okupanti mať, tým skôr budeme schopní ukončiť túto vojnu oslobodením nášho územia. A kolóna áut opúšťajúcich v týchto dňoch Krym cez most do Ruska dokazuje, že absolútna väčšina občanov teroristického štátu už chápe, alebo aspoň cíti, že Krym nie je miesto pre nich," dodal Zelenskyj.

 

Prečítajte si aj: Zelenskyj: „O vojne som vedel dopredu, ľudí som nevaroval, aby neušli."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies