Podporný program na školách učí deti ako správne používať počítač

NETKY.SK • 17 September 2019, 10:34 • 2 min
Podporný program na školách učí deti ako správne používať počítač

BRATISLAVA - V dnešnej dobe si už bez internetu nevieme predstaviť svoj život. Zasiahol nás takmer v každej sfére každodenného života. Dnešné deti sa sním oboznamujú už od útleho veku.

slovakia

left justify in out

"Ak rodičia či pedagógovia nemajú základné znalosti s počítačom, tak sa s deťmi nemôžu rozprávať o tom, aké nástrahy ich na internete čakajú. Ak deti majú viac vedomostí o technológiách, potom je tam riziko, že rodičia alebo pedagógovia ich nevedia odkontrolovať," vysvetľuje členka hodnotiacej komisie grantového programu e-Školy pre budúcnosť a zároveň učiteľka na ZŠ Nika Klimová.

 

img

 

Grantový program e-Školy pre budúcnosť je vhodný pre všetky školy a učiteľov, ktorí chcú svoje vyučovanie posunúť na vyššiu úroveň a majú záujem odovzdať svojim študentom informácie o technológiách pútavým a inovatívnym spôsobom.

 

"Často sa stáva, že učiteľ má nápad, ako svoje vyučovanie vylepšiť, chce dať svojim žiakom to najlepšie, ale chýbajú mu financie. Program sa preto zaoberá využívaním technológií a bezpečným internetom," upozorňuje ďalej Klimová.

 

img

 

Už po šiesty raz dáva program príležitosť učiteľom základných a stredných škôl a mimovládnym organizáciám podporiť ich inovatívne nápady v oblasti prístupu k vzdelaniu a využívania digitálnych technológií pri výučbe cez programovania, rozvoja informačného myslenia či mediálnej výchovy. Jedným z hlavných cieľov je, aby sa mladí ľudia, študenti a žiaci naučili od svojich učiteľov kritickej práci s mediálnym obsahom a zodpovednému a bezpečnému využívaniu technológií. 

 

img

 

Medzi najzaujímavejšie projekty bude v rámci programu tento rok prerozdelená celková suma 50 000 eur. Projekty je potrebné prihlásiť do 9. októbra 2019 v elektronickej podobe prostredníctvom webovej stránky grantu. Víťazi budú následne zverejnení koncom októbra tohto roka a aktivity budú realizované od novembra do polovice júna 2020.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona