Združenie BIOMASA získalo tretíkrát ocenenie National Energy Globe Award

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 18:06 • 2 min
Združenie BIOMASA získalo tretíkrát ocenenie National Energy Globe Award

KYSUCKÝ LIESKOVEC – BIOMASA, združenie právnických osôb, Kysucký Lieskovec získalo ako jediná slovenská organizácia tretíkrát ocenenie National Energy Globe Award za projekt Strategické riadenie a plánovanie využívania domácej energie.

slovakia

left justify in out

Energy Globe Award je podľa nej prestížnou cenou za projekty v oblasti trvalo udržateľného rozvoja. "Hlavným cieľom víťazného projektu je zvýšiť na Slovensku informovanosť o využívaní biomasy a slnečnej energie ako domáceho obnoviteľného zdroja energie. A to prostredníctvom početných informačných a vzdelávacích podujatí pre rôzne cieľové skupiny," uviedla Wimmerová.

 

"Ďalšími významnými výsledkami sú napríklad zmena palivovej základne 300 budov z fosílnych palív na biomasu a/alebo slnečnú energiu - k 17. máju 2017 viac ako 1600 nových inštalácií, zníženie emisií CO2 o 20.000 ton počas realizácie projektu a ďalšie," doplnila Wimmerová.

 

Víťazstvo združenia BIOMASA je súčasne nomináciou do celosvetovej súťaže, do ktorej sú zapojení víťazi zo 178 krajín. "Veríme, že tento úspech bude inšpiráciou pre ďalšie organizácie, ktoré sa snažia využívať inovatívne riešenia problémov v oblasti životného prostredia," dodala Wimmerová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies