Niektoré zariadenia Trnavského samosprávneho kraja budú vykurovať viac ekologicky

NETKY.SK • 15 November 2020, 13:31 • 2 min
Niektoré zariadenia Trnavského samosprávneho kraja budú vykurovať viac ekologicky

Úspech sa podaril deviatim organizáciám v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja.

slovakia

left justify in out

Vďaka peniazom z fondov Európskej únie bude možné zvýšiť množstvo používaných energií, ktoré pochádzajú z obnoviteľných zdrojov. Jedna stredná škola, päť zariadení sociálnych služieb a kultúrnych inštitúcií bude tak môcť čiastočne kúriť obnoviteľnou energiou.

 

 

„Deväť našich organizácií získalo vyše dva a pol milióna eur z eurofondov na inštaláciu tepelných čerpadiel v priebehu nasledujúceho roka," povedal predseda kraja Jozef Viskupič s tým, že takto sa ušetrí energia. "Zároveň sa zníži produkcia skleníkových plynov, ktorá má negatívny vplyv na kvalitu ovzdušia. Teší ma, že aj takto pokračujeme v ochrane životného prostredia a tvorbe zeleného kraja,“ doplnil nominant OĽaNO s tým, že medzi zariadeniami bude aj hvezdáreň v Hlohovci a Záhorské múzeum v Skalici. Tieto financie pôjdu z programu Kvalita životného prostredia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies