Zdravotníčka nakazená ebolou je po prevoze v dobrom stave

NETKY.SK • 17 Október 2014, 18:47 • 2 min
Zdravotníčka nakazená ebolou je po prevoze v dobrom stave

BETHESDA - Americkú zdravotnú sestru Ninu Phamovú, ktorá sa v Texase nakazila ebolou, prepravili do špecializovaného zdravotníckeho zariadenia v štáte Maryland a je v dobrom a stabilizovanom stave, informovali tamojší lekári.

slovakia

left justify in out

Phamovú prepravili letecky z Texaskej presbyteriánskej nemocnice v Dallase do mesta Bethesda, kde sídlia Národné inštitúty zdravia (NIH). Pozostávajú z 27 inštitútov a stredísk.
     

"Dúfame, že Nina Phamová sa úplne zotaví a opustí nemocnicu," citovala agentúra Reuters Tonyho Faucihpo, riaditeľa Národného inštitútu pre alergie a infekčné choroby.
     

Agentúra AP vo štvrtok informovala, že NIH majú jednu zo štyroch špeciálnych jednotiek biologickej ochrany, ktoré sú k dispozícii v Spojených štátoch.
     

Prítomnosť vírusu eboly potvrdili aj u ďalšej zdravotnej sestry Amber Joy Vinsonovej, ktorú v stredu previezli do Emoryho univerzitnej nemocnice v Atlante.
     

Obe sestry sa nakazili v Texaskej presbyteriánskej nemocnici počas ošetrovania Libérijčana Thomasa Erica Duncana, ktorý ebole podľahol minulý týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies