Roberto Mancini je nový tréner Saudskej Arábie: "Som poctený"

NETKY.SK • 28 August 2023, 09:00 • 2 min
Roberto Mancini je nový tréner Saudskej Arábie: "Som poctený"

RÍM - Roberto Mancini sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Saudskej Arábie. Taliansky kouč podpísal s tamojším zväzom štvorročný kontrakt, informovala agentúra AFP. Podľa talianskych médií by mal Mancini na novom pôsobisku poberať ročný plat 25 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"Angažovanie potvrdzuje novú éru v saudskoarabskom národnom tíme a znamená nový míľnik v bohatej Manciniho kariére," uviedla v oficiálnom vyhlásení Saudskoarabská futbalová federácia. Päťdesiatosemročný tréner nahradil na lavičke Hervea Renarda, ktorý sa po vlaňajších MS v Katare presunul k ženskému reprezentačnému tímu Francúzska.

 

Mancini nedávno odstúpil z postu trénera talianskeho tímu, na ktorom pôsobil od mája 2018. V roku 2021 priviedol "squadru azzurra" k titulu na ME, no nedokázal s ňou postúpiť na MS 2022. Jeho zverenci neuspeli vo finále baráže, keď prehrali so Severným Macedónskom 0:1. "Som nesmierne poctený, že mi ponúkli post trénera saudskoarabskej reprezentácie. Som presvedčený, že toto je pre mňa skvelá príležitosť. Budem sa môcť zoznámiť s futbalom v novej krajine, navyše v Ázii, kde sa teší futbal stále väčšej popularite. Prítomnosť špičkových hráčov v saudskej Pro League naznačuje potenciál ďalšieho rastu národného tímu," citovala Manciniho agentúra AFP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / AFP Foto: The Sun
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies