FOTO Skvelý nápad mladého muža: Zo starých pneumatík vyrába krásne pelechy pre psíkov!

NETKY.SK • 22 Január 2019, 12:29 • 2 min
FOTO Skvelý nápad mladého muža: Zo starých pneumatík vyrába krásne pelechy pre psíkov!

Aj staré pneumatiky nachádzajú svoje využitie. Pod rukami tohto kreatívneho muža sa menia na krásne veci!

slovakia

left justify in out

Videli ste už niekedy veľkú skládku s pneumatikami?  Iste ste sa teda zamysleli, kde a ako končia, nakoľko s nimi nemožno nakladať ako s bežným odpadom. Túto otázku si položil aj mladý Brazílčan Amarilo Silva z mesta Paraíba. Gigantické kopy nepoužiteľných pneumatík ho donútili k tomu, aby vymyslel plán, ako s nimi naložiť. Rozhodol sa, že im dá druhú šancu.

 

Amarilo je zamestnaný ako pokladník, no vo voľnom čase sa venuje svojmu „biznisu“. Z pneumatík totiž vyrába krásne pelechy pre domácich miláčikov. Pri pohľade na nich by vám nikdy nenapadlo, že  toto bola kedysi pneumatika.

 

Jeho tvorba je milá a farebná, je nielen pekná, ale zarába mu aj pekné peniaze. Záujem o jeho produkt stále rastie, a to nielen v rodnej Brazílii, dopyt prichádza z celého sveta. Žiaľ, zákony mladému podnikateľovi neumožňujú predávať tento výrobok do zahraničia.

 

22-ročný mladík sa však nevenuje len výrobe pomôcky pre majiteľov psíkov a mačiek. Z nepotrebných gúm vytvára tiež smetné koše – napríklad na recyklovaný odpad – alebo kvetináče. Nebezpečný odpad, ktorý by bol inak roky kdesi na skládke mení na predmety, ktoré nachádzajú svoje opätovné využitie. Okrem toho sa snaží ľudí informovať o udržateľnom spôsobe života, a tak navštevuje materské škôlky a školy, kde o danej problematike prednáša.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Toda conquista começa com a decisão de tentar... #Força #Foco #Fé

Príspevok, ktorý zdieľa Amarildo Silva (@amarildo_silva2),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona