Zdravotné poisťovne posielajú naspäť doplatky za lieky

NETKY.SK • 20 December 2018, 22:24 • 2 min
Zdravotné poisťovne posielajú naspäť doplatky za lieky

BRATISLAVA - Zdravotné poisťovne opäť vracajú poistencom peniaze v rámci ochranného limitu na doplatky za lieky. Takmer 228.000 ľuďom posielajú za tretí kvartál tohto roka naspäť okolo 4,64 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Poistenci ich dostávajú automaticky na účet alebo poukážkou, nie je potrebné o ne žiadať. Všeobecná zdravotná poisťovňa vracia doplatky za lieky 168.413 poistencom v sume vyše 3,4 milióna eur, priblížila štátna zdravotná poisťovňa. Najvyššia suma je 467,77 eura.

 

Zdravotná poisťovňa Dôvera pošle naspäť peniaze za lieky 48.000 poistencom, ide o sumu vo výške viac ako jeden milión eur. Najvyššia vrátená suma je 697 eur zdravotne postihnutej žene, priblížil jej PR špecialista Matej Štepianský.

 

Union zdravotná poisťovňa vracia doplatky za lieky 11.539 poistencom, ktorým vyplatí 248.407,96 eura. Najvyššia vrátená suma za tento kvartál je 534,35 eura, doplnil hovorca poisťovne Matej Neumann.

 

img

 

Výška limitu spoluúčasti sa zmenila od 1. novembra u starobných dôchodcov na 30 eur. Týka sa všetkých dôchodcov bez ohľadu na výšku dôchodku. Výška limitu spoluúčasti sa u invalidných dôchodcov a u držiteľov preukazu ZŤP znížila na 12 eur. Limit spoluúčasti sa po novom zvýšil pre všetky deti do dovŕšenia šesť rokov na desať eur a u detí do dovŕšenia šesť rokov s preukazom ZŤP ostal nulový.

 

Ochranný limit sa vzťahuje na všetky lieky, ktorých úhradu čiastočne hradí poisťovňa. Treba však pamätať na to, že do limitu sa započítava doplatok za najlacnejšiu verziu lieku na trhu. Pokiaľ suma nepresiahne tri eurá, zdravotná poisťovňa ju pripočíta v ďalšom kvartáli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies