Zdravotná poisťovňa Union sa dohodla na zmluvách so štátnymi nemocnicami

NETKY.SK • 1 Október 2013, 15:35 • 2 min
Zdravotná poisťovňa Union sa dohodla na zmluvách so štátnymi nemocnicami

BRATISLAVA - Súkromná Union zdravotná poisťovňa sa dohodla na dodatkoch k zmluvám so všetkými 16 štátnymi nemocnicami, ktoré jej pred letom vypovedali zmluvu.

slovakia

left justify in out

"Považujeme za pozoruhodné, že k podpisu dodatkov prišlo až v posledný deň (30.9.) prepoisťovacej kampane. Konanie štátnych nemocníc voči Union ZP a jeho dôsledky počas týchto troch mesiacov budeme ešte vyhodnocovať," povedal predseda predstavenstva Union ZP Roman Podolák.

Štátne nemocnice vypovedali zmluvy pred letom. Tie by tak vypršali ku koncu septembra, čo je posledný termín, kedy sa poistenci môžu rozhodnúť pre zmenu zdravotnej poisťovne. Podľa Union ZP výpovede neboli v súlade s právom. "Aby sme ochránili práva našich poistencov, podnikli sme právne kroky, na ktorých výsledok čakáme. Podané výpovede štátnych nemocníc považujeme za neplatné, a tým pádom štátne nemocnice za poskytovateľov zdravotnej starostlivosti s platnými zmluvami s Union ZP," doplnil Podolák.

Nemocnice od najmenšej poisťovne na slovenskom trhu žiadali okrem zvýšenia cien za hospitalizácie aj zrušenie tzv. degresívneho koeficientu. Podľa Union ZP sa tak dialo na základe požiadavky zo strany Všeobecnej zdravotnej poisťovne. Pred týždňom poisťovňa oznámila, že štátnym nemocniciam vyhovie a poslala im návrhy dodatkov k zmluvám.

Union ZP tvrdí, že už začiatkom leta ponúkla nemocniciam rovnaké alebo lepšie platobné podmienky, než mali v tom čase zazmluvnené so štátnou poisťovňou. Poukazuje, že tým, že štátne nemocnice dodatky nepodpísali, ukrátili sa asi o pol milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies