NSS zastavil disciplinárne konanie voči sudkyni z kauzy Víchrica

NETKY.SK • 2 Jún 2022, 11:53 • 2 min
NSS zastavil disciplinárne konanie voči sudkyni z kauzy Víchrica

BRATISLAVA – Disciplinárny senát Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR vo štvrtok zastavil disciplinárne konanie voči sudkyni Okresného súdu (OS) Bratislava I Otílii D.

slovakia

left justify in out

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková jej navrhovala znížiť plat na šesť mesiacov o 50 % za prieťahy pri rozhodovaní v starostlivosti o maloletú. Otíliu D. už skôr obvinili v kauze Víchrica, má dočasne pozastavený výkon funkcie.

 

img

 

Dôvodom zastavenia disciplinárky je uplynutie premlčacej doby pri podaní disciplinárneho návrhu. Zástupkyňa ministerky spravodlivosti pred senátom argumentovala svojvoľným rozhodnutím Otílie D., ktorým mala spôsobiť obzvlášť závažný následok. „V danej veci konala zdĺhavo a neefektívne,“ povedala. Otília D. reagovala, že v každej poručenskej veci je pre ňu prvoradý záujem maloletých detí.

 

V kauze Víchrica je Otília D. podozrivá z toho, že na základe požiadavky sudcu Vladimíra S. mala rozhodnúť v spore medzi stavebnou firmou a bratislavským magistrátom v prospech žalobcu. A to nie na základe skutkového a právneho stavu, ale na základe požiadavky sudcu. Zároveň mala súhlasiť aj s tým, aby jej Vladimír S. vypracoval rozhodnutie.

 

Možno vás zaujme: Pri požiari alzheimer centra zomreli dvaja ľudia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona