Zdraví aj na jeseň

NETKY.SK • 30 September 2023, 07:00 • 2 min
Zdraví aj na jeseň

BRATISLAVA – Chladné jesenné a zimné mesiace môžu negatívne pôsobiť na naše zdravie. Čo urobiť, aby sme ostali zdraví aj počas nich? Poradíme vám.

slovakia

left justify in out

S radami, ako si uchovať svoje zdravie aj počas sychravých a daždivých jesenných dní sa v poslednom čase predháňajú ponuky lekární i domácich liečiteľov. Podelíme sa s vami aspoň o niekoľko takých, ktoré sú osvedčené a ktoré sme vyskúšali doslova na vlastnej koži.

Pobyt v apiterapeutickom domčeku.

V dnešnej dobe, kedy sa mnohí ľudia vracajú späť k prírodným produktom vo forme potravín a liečiv, je aj apiterapia jednou z alternatívnych možností, ako si udržať kvalitu života a byť čo najdlhšie fit. Aj tu platí, že najlepšie je myslieť na svoje zdravie dopredu. Skorá prevencia a pobyt vo Včelom hoteli je spojenie príjemného a užitočného. To všetko navyše v podobe jedinečného zážitku. My sme si z neveľkej ponuky apidomčekov vybrali ten, ktorý stojí povyše Športhotelu na Donovaloch. Za symbolické vstupné tu môžete v apidomčeku stráviť hodinu. Na zlepšenie imunity je odporúčaných 10 návštev, pozitívny účinok na odhlienenie však pocítite už po jedinej terapii.

Ájurvéda.

Ayurvéda je komplexný systém zdravia tela, a duše, ktorá lieči aj ochorenia. Lieči vždy príčinu ochorenia ako aj jeho následky. To je rozdiel medzi ajurvédou a klasickou medicínou. Klasická medicína poníma telo a myseľ ako dve samostatné jednotky. Klasická medicína lieči choroby a nie človeka. Ajurvéda vždy lieči telo aj dušu. Ayurveda hovorí, že kľúčom k zdraviu je dobré trávenie, tráviaci trakt je imunitného systému. Základom každej liečby v ajurvéde je teda očista tráviacich orgánov - panchakarma. Je to jedinečná metóda kompletnej detoxikácie organizmu. Panchakarma je potreba za najefektívnejší systém prevencie a liečby. Zmenou stravovacích návykov a životného štýlu môžeme vyliečiť bez liekov, zatiaľ čo desiatky najlepších liekov nemusia vyliečiť ak sa človek zle stravuje. Ajurvédskych centier pribúda aj na Slovensku, dôležité je však zistiť si vopred, odkiaľ terapeuti pochádzajú. My sme ájurvédu vyskúšali v hoteli Residence, kde majú na terapiu i kuchyňu vyškolený personál priamo z Indie.


Suplementácia jódu.

Vedeli ste, že až 52% popolácie má nízku hladinu jódu v organizme? To má potom za dôsledok problémy so štítnou žľazou, obezitou i zníženou imunitou. Tu si môžeme pomôcť pravidelnou konzumáciou organického jódu, ideálne viazaného na tekvicový, či ľanový olej. Takými sú aj produkty firmy Joda Organica.


Wellosophy

Jedným z najúčinnejších antioxidantov je astaxantín. Ten nájdete, spolu s potrebnými minerálmi, vitamínmi a nenasýtenými mastnými kyselinami v novom rade Wellosophy od švédskeho výrobcu, firmy Oriflame.

Infúzie megadávok vitamínu C

Tieto dnes ponúka takmer každé medicínske centrum. Intravenózne, teda priamo do žily, vám podajú v intervale 2-3 dní spolu aspoň 10 infúzii vysokodávkovaného vitamínu C. Takáto terapia je bez kontraindikácii a ponúka povzbudenie i vzpruhu pre organizmus nielen počas jesene.

Účinné môžu byť aj včelie produkty, predovšetkým peľ a gelléé royale, teda včelia materská kašička, pitie bylinných čajov, predovšetkým z echinacei. Na prevenciu chorôb z prechladnutia však musíme myslieť už teraz, pretože prírodné prostriedky potrebujú čas na to, aby zabrali. 

         



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies