Najlepšie pánske parfémy 2023

NETKY.SK • 14 Jún 2023, 12:00 • 2 min
Najlepšie pánske parfémy 2023

Tento článok je venovaný tým najlepším pánskym parfumom posledných rokov, ktoré zahŕňajú originálne novinky aj flandery populárnych trendových vôní. V našom hodnotení môžete vidieť ako príjemné každodenné „top pánske parfémy“, tak bohaté drevité parfumy a mnohostranné arómy pre extravagantný vzhľad. Pre každý vkus, ako sa hovorí.

slovakia

left justify in out

Pánske voňavky


Hermes H24

15 rokov po vydaní legendárneho Terre d'Hermès predstavila francúzska značka novú vôňu Manx Hermes H24. Jeho autorkou bola parfumérka Christine Nagel, ktorá vytvorila také ikonické parfumy ako The One for Dolce&Gabbana, Si pre Armaniho, ako aj Narciso Rodriguez For Her pre Narciso Rodriguez. 

Pri tvorbe H24 sa parfumér nechal inšpirovať „kúzlami“, ktoré sa odohrávajú v šijacích dielňach módneho domu. Preto bola do základu parfému použitá syntetická molekula sclarén, ktorá pripomína vôňu mokrého vlneného obleku, ktorý sa naparuje ťažkou žehličkou. Najlepší pánsky parfém začína tónmi šalvie číry, ktorú dopĺňa jasný narcisový absolút a ružové drevo. Napriek použitiu nevšedných a kvetinových akordov patrí  mezi pánske voňavky H24 k sviežim fougere vôňam, s výrazným charakterom a rozpoznateľnými črtami vôní Hermes.

 

Yves Saint Laurent Y Eau Fraiche

Y Eau Fraiche sa pripojila k radu fougère vôní Y by Yves Saint Laurent, ktorý začal v roku 2017.  Najpredávanejšie pánske parfémy a celá séria parfémov Y sa vyznačuje ľahkosťou a sviežosťou, niekde trochu korenistejšia, niekde viac oživujúca. Y Eau Fraiche sa pripojila k radu fougère vôní Y by Yves Saint Laurent, ktorý začal v roku 2017. Celá séria parfémov Y sa vyznačuje ľahkosťou a sviežosťou, niekde trochu korenistejšia, niekde viac oživujúca. Tvárou vône Y Eau Fraiche sa stal Adam Levine, frontman skupiny Maroon 5.

 

Zloženie začína citrusovo-korenistými akordmi – citrónovým primofiore, zázvorom a ružovým korením. V strede sa parfém otvára pelargónia, levanduľa a borievka, ktoré sú v základe fixované cédrom a kadidlom. Je to zdržanlivá a elegantná vôňa bez pátosu a provokatívnosti, vďaka čomu je skvelým doplnkom každodenného vzhľadu.

 

Givenchy Gentleman Eau de Parfum Boisee

Gentleman Eau de Parfum Boisee je orientálnejším a bohatším flanderom klasiky Gentleman od Givenchy, vytvorenej v roku 2017. Úvodné tóny kompozície pozostávajú z pelargónie, koriandra a čierneho korenia, za ktorými nasleduje kosatec, kakao a céder. Základ tvoria drevité tóny, pačuli a santalové drevo, ktoré dodávajú vôni trvácnosť a teplú stopu. Gentleman Boisee má drevitý charakter, ktorý zjemňujú sladko-práškové karamelové a kakaové akordy. Top pánsky parfém s orientálnou orientáciou stelesňuje odvahu, noblesu a vycibrené spôsoby – to, čo patrí skutočným gentlemanom.

 

Azzaro Chrome Extreme

Najlepší pánsky parfém Azzaro Chrome bola uvedená na trh už v roku 1996 a odvtedy sa stala takmer klasikou pánskych fougere vôní. Postupom času bola línia doplnená o ovocno-fougère Chrome Legend a drevito-svieži Chrome Sport a minulý rok francúzska značka predstavila citrusovú verziu parfumu Azzaro Chrome Extreme. Chrome Extreme je inšpirovaný hlbinami oceánu, balansuje medzi sviežosťou a intenzitou, ľahkosťou a charakterom. V skladbe hrá na husliach zelená mandarínka. V „srdci“ sa odhaľujú morské tóny a plody borievky, v základe je ambra a kašmír, ktorý zušľachťuje vôňu drevitými a zemitými akordmi.

 

Gucci Guilty Love Edition MMXXI Pour Homme

Vôňa Guilty Love Edition sa stala novou interpretáciou legendárnej Guilty by Gucci, výnimočnou a romantickou. Flanker boli prezentované súčasne v pánskej aj dámskej verzii a vytvoril ich parfumér Alberto Morillas, ktorého „pero“ zahŕňa ikonický Kenzo Flower, Marc Jacobs Daisy a Giorgio Armani Acqua di Gio. Jared Leto a Lana Del Rey predstavili vynovenú líniu Guilty.

Najlepší pánsky parfém začína talianskym citrónom a ružovým korením, celkom známym pre fougere parfumy. Ale už v strede kompozície sa dôraz presúva na sladkosť medového neroli a korenia levandule, zatiaľ čo céder a pačuli nasýtia základ vône.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies