VIDEO: Dostane Zuzana 400 000 eur? Zmenili podmienky očkovacej lotérie

NETKY.SK • 23 September 2021, 15:17 • 2 min
VIDEO:  Dostane Zuzana 400 000 eur? Zmenili podmienky očkovacej lotérie

BRATISLAVA - Novela zákona sa zaoberá sprostredkovateľským bonusom, podmienkami po podaní ďalšej dávky vakcíny či technickými chybami, ktoré môžu nastať počas vysielania súťaže.

slovakia

left justify in out

Vláda predĺžila novelou zákona možnosť získať sprostredkovateľský bonus v rámci očkovacej lotérie, a to až do konca tohto roka. Súčasne schválila návrh, aby sa parlament novelou zákona zaoberal v skrátenom legislatívnom konaní.

 

img

S cieľom ďalej podporovať očkovanie proti COVID-19 predĺžili lehotu, počas ktorej musí byť človek zaočkovaný, ak chce získať identifikátor, na základe ktorého môžu sprostredkovateľovi očkovania vyplatiť sprostredkovateľský bonus. Túto lehotu predĺžili do konca roka 2021.

 

Prečítajte si tiež: Našli zdravotníkov, ktorí zverejnili Macronov COVID pas

V zákone ďalej upravujú situáciu, keď osoba dostane tretiu dávku vakcíny, respektíve druhú dávku vakcíny pri jednodávkovej vakcíne. Po novom takejto osobe umožnia, aby sa zaregistrovala a zúčastnila na súťaži o očkovaciu prémiu samostatne aj za toto dodatočné očkovanie.

 

Náhradná prémia 

Novela takisto zavádza inštitút náhradnej očkovacej prémie v prípade, ak po žrebovaní nastane okolnosť, ktorá je najmä technického charakteru. Tá môže vzniknúť na strane vysielateľa, prevádzkovateľa retransmisie alebo podniku poskytujúceho elektronické komunikačné služby a má povahu takzvanej “vyššej moci“, v dôsledku ktorej dôjde k nesplneniu podmienok vzniku nároku na očkovaciu prémiu v zmysle štatútu.

 

 

Pod pojmom  vyššia moc sa rozumie mimoriadna, nepredvídaná, neodvrátiteľná a nezavinená udalosť, ktorá spôsobí, že nevznikol nárok na výhru v zmysle štatútu súťaže o očkovaciu prémiu a ktorej nebolo možné zabrániť bežnou opatrnosťou, obozretnosťou a starostlivosťou. 

 

Prípad Zuzany 

 

Typickým príkladom je prípad pani Zuzany z Prešova, ktorá prišla o výhru 400 000 eur. Dôvodom bolo, že pozerala priamy prenos súťaže cez internet a nie v televízii. Online vysielanie má niekoľkosekundové meškanie, a preto z pohľadu priameho prenosu v televízii nestihla povedať správne heslo do časového limitu 20 sekúnd. V online priestore to však stihla, ale výhru nezískala




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies