REPORTÁŽ Uznávaný slovenský DJ Mairee sa kvôli partnerke presťahoval do Prahy a chystá unikátne hudobné novinky!

NETKY.SK • 12 Február 2022, 12:00 • 2 min
REPORTÁŽ Uznávaný slovenský DJ Mairee sa kvôli partnerke presťahoval do Prahy a chystá unikátne hudobné novinky!

Značka Mairee funguje nielen u nás, ale i v zahraničí. Mairee bol prvým slovenským dídžejom, ktorému sa podarilo vypredať bratislavskú Incheba Expo Arénu. Uznávaný hudobný producent a dídžej zažil so svojou skladbou Papapa na slovenské pomery nevídaný úspech a milióny prezretí. Netkám v exkluzívnom rozhovore prezradil, aké má hudobné novinky a opísal nám aj hrozivú autonehodu, po ktorej mu v hlave zostalo 44 šróbov!

slovakia

left justify in out

 

 

Miro Svatý alias DJ Mairee je jeden z mála slovenských dídžejov, ktorých meno je aj vo svete skutočným pojmom. Fanúšikovia tohto vynikajúceho dídžeja a producenta na jeho skladby dokonca tancujú špeciálny tanec, nakrúcajú sa a videami sa snažia povzbudiť mladého hudobníka. Takýmto spôsobom mu dávajú najavo svoju podporu. Rodák zo Svätého Jura sa hudbe venuje odmalička.

 

img

 

 

„Hudba ma baví naozaj od mladého veku, frčal som na Michaelovi Jacksonovi. Postupne som si dával dokopy prvé zbierky. Môj prvý biznismodel bol taký, že som si napaľoval CD-čka, keď ešte nebol internet, tak som si zo satelitu nahrával veci. A tam sa to celé začalo. Potom prišli chaty, oslavy a bolo treba niekoho, kto sa bude starať o hudbu. Mal som 15 rokov, keď som si kúpil prvý kontrolór k počítaču a potom gramofóny,“ spomína DJ Mairee.

 

Mairee pracoval počas lockdownu na nových skladbách a teraz predstavuje unikátne covery. Spojil sily s českou speváčkou a skladateľkou Elis Mraz a vytvorili cover verzie legendárnej R&B skladby od skupiny Destiny's Child s názvom Survivor.

 

„Nápad urobiť vlastnú cover verziu songu Survivor bol pre mňa osobnou, ale aj producentskou výzvou. Osobnou, pretože som do toho musel dať všetok čas a energiu a prejsť zo sviatkového režimu do tzv. "beast modu". Za sedem dní sa podarilo vytvoriť až osem rôznych verzií songu a navyše nahrať na diaľku nové vokály. Za tie extrémne ďakujem Eliške Mrázovej alias Elis Mraz. Ako producent som chcel ukázať hlavne kreativitu a priniesť na našu scénu nové soundy, ktoré nie sú úplne bežné,“ predstavuje novú tvorbu.

 

img

 

DJ Mairee má na konte množstvo úspechov vrátane vypredanej Incheba Expo Arény a vystúpení v Thajsku, na Bali či na Miami. Jeden z našich najpopulárnejších producentov na seba v minulom roku upozornil spoluprácou s dvojicou Deep Thought a Ronie v energickom songu Daj mi ruku. Mairee má ešte jednu novinku – presťahoval sa z Bratislavy do Prahy.

 

„Presťahoval som sa z pracovných dôvodov, ale aj preto, lebo tam mám priateľku. Tá má pevnú prácu v Prahe a nebolo možné, aby prišla do Bratislavy. Tak som sa ja presťahoval do Prahy. Mne to nevadí, moje aktivity môžem rozvíjať aj tam. A nevadí mi ani cestovanie. Som tam spokojný. Partnerka robí na klinike estetickej medicíny, ale ona sama nemá žiadne operácie. Aspoň zatiaľ, dúfam, že to tak aj zostane,“ smeje sa.

 

img

 

V roku 2017 sa Miro Svatý po druhýkrát narodil. Po vážnej dopravnej nehode z Prešova do Bratislavy sa ocitol v kritickom stave. Jeden z najuznávanejších dídžejov sa vtedy viezol v aute ako spolujazdec. Šofér zaspal a nabúral do kamiónu a auto sa odrazilo do zvodidiel.

 

Mohlo by vás zaujímať: REPORTÁŽ „Koncert Rolling Stones je niečo, prečo sa oplatí zomrieť,“ tvrdí Robo Roth - hlavný protagonista novej hry v SND s názvom Kým prídu Stouni!

 

„Pri operácii mi dali do hlavy 44 šróbov, nikdy si neviem presne zapamätať, koľko ich je. A mám ich tam stále, budú tam navždy. Ale oni sú maličké, takže to nie je zvonku vidieť. Rekonvalescencia trvala asi osem mesiacov, kým som začal chodiť. Ale v podstate trvá vlastne doteraz, pretože noha ani ruka nie sú stále stopercentné. Takže stále pracujem na tom, aby to bolo lepšie. Stávajú sa také veci, nemôžem už teraz spätne na to myslieť negatívne. Idem ďalej,“ uzatvára DJ Mairee.

 

Pozrite si úspešný song Papapa

 

 

 

a vypočujte si novinku Survivor

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona