O platoch zdravotníkov rokovali rezorty zdravotníctva i financií

NETKY.SK • 4 August 2022, 16:52 • 2 min
O platoch zdravotníkov rokovali rezorty zdravotníctva i financií

BRATISLAVA – O zvýšení platov zdravotníkov v uplynulých dňoch rokovali rezorty zdravotníctva a financií. Vyplýva to zo stanoviska, ktoré TASR poskytol komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

slovakia

left justify in out

„V uplynulých dňoch sa na pôde ministerstva zdravotníctva opakovane uskutočnili rokovania s ministrom financií na tému zvyšovania platov zdravotníkov,“ spresnil.

 

img
      

Bližšie informácie rezort neposkytol. „Kým tieto rokovania nie sú uzatvorené, nebolo by z našej strany korektné poskytovať akékoľvek ďalšie informácie zo samotných rokovaní a tiež o ďalších krokoch,“ skonštatoval. 

 

Na Úrade vlády SR sa o platoch zdravotníkov má rokovať 9. augusta. „Termín stretnutia platí, viac informácií poskytneme až po jeho uskutočnení,“ uviedla pre TASR hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková.

 

img

      

O mzdách sa na úrade vlády rokovalo aj v júli, na konkrétnom návrhu sa nedohodli. Návrh zvýšenia platov sa mal pôvodne predstaviť koncom júna, avizovali to minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) a šéf rezortu financií Igor Matovič (OĽaNO).

 

Možno vás zaujme: Fico: Vymyslený politický proces proti predstaviteľom Smeru sa nedá viesť zákonne



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies