Zavraždili známeho lekára

NETKY.SK • 3 Apríl 2022, 11:22 • 2 min
Zavraždili známeho lekára

Vo štvrtok podvečer došlo k útoku aj v budove strednej školy Euroinstitut pre hendikepovaných v Neprobyliciach pri Kladne. V obytnej časti budovy našli dvoch mŕtvych mužov.

slovakia

left justify in out

Podľa polície ide zrejme o vraždu a samovraždu. Starší muž najprv zastrelil mladšieho muža a potom seba. Podľa denníka Blesk je mladším mužom známy lekár Leoš Středa, ktorý školu viedol. Ten sa preslávil svojím polyamorným vzťahom, keď žil s dvomi ženami naraz. Práve jeho partnerky mali zastrelených mužov nájsť.

 

img

 

Policajti prijali oznámenie vo štvrtok okolo šiestej hodiny večer. V bytových priestoroch patriacich k Euroinštitútu, škole zameriavajúcej sa na vzdelávanie žiakov s handicapom, sa našli dve mŕtve telá. Pri nich ležala krátka strelná zbraň. Policajná hovorkyňa Vlasta Suchánková uviedla, že kriminalisti prípad riešia ako vraždu a samovraždu. Zbraň bude podrobená balistickému skúmaniu a u oboch mŕtvych bola nariadená súdna pitva. Mŕtvoly objavili Středove filipínske partnerky. Blízki oboch zastrelených si nedokážu vysvetliť, čo sa mohlo stať. Muži boli vraj nerozlučnými priateľmi už od pádu komunizmu. „Leoš Borisovi dohodil aj prácu pre filipínsku televíziu GMA Pinoy TV,“ tvrdia kamaráti oboch.
 


Hrozná udalosť zarmútila aj Středovú kamarátku, spisovateľku Máriu Formáčkovú. Tá popísala, že sa strašnú správu dozvedela prostredníctvom SMS správy. „Keď som sa dozvedela, čo sa v Neprobyliciach stalo a že sa to stalo v škole, napísala som Leošovi esemesku s otázkou: ,Leoš, žiješ?' Po chvíli mi z jeho mobilu prišla odpoveď: ´Leoš už nie je.´ Bola som úplne zdrvená,“ popísala Blesku trasúcim sa hlasom.

 

img

 

Poznali sa spolu cez 30 rokov. Streda mal vraj množstvo plánov. V Buštehrade neďaleko Kladna kúpil dom, v ktorom chcel vybudovať multikomunitné centrum. „Na čo siahol, to sa mu darilo. Chodilo za ním mnoho ľudí a ďakovali mu za to, čo všetko prostredníctvom školy robí pre dospelých s handicapom,“ povedala Mária.

 

img

 

 

Doc. MUDr. PhDr. Leoš Středa, Ph.D bol český lekár, vysokoškolský pedagóg Karlovej univerzity v Prahe[2][3] a rytier filipínskeho Rádu Josého Rizala.[4] Bol autorom odborných kníh. Popularizoval špeciálnu a liečebnú pedagogiku, zdravú výživu, dietológiu, estetickú medicínu a kozmetiku v tlači, rozhlase a televízii. Vyvíjal liečebné a kozmetické prístroje, diétne preparáty a kozmetické prípravky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies