Záujemcovia o štátne byty sa môžu registrovať v agentúre pre nájomné bývanie

NETKY.SK • 21 Január 2023, 19:00 • 2 min
Záujemcovia o štátne byty sa môžu registrovať v agentúre pre nájomné bývanie

Bratislava - Záujemcovia o nájomné byty so štátnou podporou sa môžu registrovať v Agentúre štátom podporovaného nájomného bývania.

slovakia

left justify in out

Vo formulári na zistenie predbežného záujmu musia uviesť, aký veľký byt potrebujú a v akej lokalite. "V tejto chvíli je dôležité povedať, že ľudia, ktorí prejavia záujem, budú pravidelne informovaní o projektoch v nimi vybranej lokalite," .Následne na to budú zverejnené ponuky bytov a ľudia si môžu zarezervovať ten svoj. Byty postavia dvaja investori - WBG a poisťovňa Kooperativa. Celkovo ide o 9000 nájomných bytov približne za 1,5 miliardy eur. AŠPNB uisťuje, že rokuje aj s ďalšími investormi. Nájomné v týchto bytoch by malo byť lacnejšie v priemere o 62 % v porovnaní s hypotekárnou splátkou. Štátom podporované nájomné bývanie by tak malo priniesť vyššiu dostupnosť bývania pre ľudí, ktorí nemajú dostatočný príjem na schválenie hypotéky, prípadne by bola pre nich nevýhodná. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies