Zasiahne Rusko do situácie vo Venezuele ako to urobilo v Sýrii?

NETKY.SK • 26 Január 2019, 16:09 • 2 min
Zasiahne Rusko do situácie vo Venezuele ako to urobilo v Sýrii?

CARACAS - Otvorené zasahovanie amerického prezidenta do vnútorných záležitostÍ Venezuely skutočne legalizuje podvratnú prácu amerických špeciálnych služieb pri príprave štátneho prevratu v krajine. Donald Trump sa rozhodol osobne viesť tento proces. Bude Rusko zasahovať do tejto situácie, ako to urobilo v Sýrii na žiadosť legitímnej vlády Bashara Assada?

slovakia

left justify in out

V médiách už existujú informácie, že venezuelské úrady sa môžu obrátiť na Moskvu a požiadať o vojenskú pomoc. Na prvý pohľad existuje veľa podobností v situácii so Sýriou a Venezuelou. Nikolas Maduro, podobne ako Bashar Assad, pre svoju proruskú pozíciu je už dávno "fľakom" v americkom oku. Špeciálne služby USA sa po celé prvé obdobie jeho predsedníctva pokúšali zorganizovať prevrat v krajine. Poskytovali plnú podporu opozícii. Venezuelská armáda a špeciálne služby zostali aj napriek tomu verné Madurovi.

 

Donald Trump sa rozhodol osobne viesť plazivý prevrat vo Venezuele, a tým vyslal tvrdé signály armáde. Amerika sa pred ničím nezastaví, aby zvrhla nástupcu Huga Cháveza.

 

V Bielom dome dúfajú, že začlenenie Trumpa do práce na demolácii režimu Madura bude signálom pre armádu, že je čas prejsť na stranu opozície. Reakcia armády nenechala príliš dlho čakať. Deň po vyhlásení Trumpa, celé vedenie venezuelských ozbrojených síl pod vedením ministra obrany Vladimíra Padrina urobilo vyhlásenie pred kamerami, že podporujú prezidenta krajiny Nicolasa Madura a nie Juana Guayda. Ten sa vyhlásil za dočasnú hlavu štátu. Nazvali ho bábkou v rukách „temných síl“ a vysvetlili, že akákoľvek invázia do Venezuely, dostane tvrdý odpor.              



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies