Prezidentka zdôraznila, že slušnosť a nežnosť neznamenajú slabosť

NETKY.SK • 16 November 2020, 20:05 • 2 min
Prezidentka zdôraznila, že slušnosť a nežnosť neznamenajú slabosť

Prezidentka SR Zuzana Čaputová mala prejav pred 17. novembrom. V priamom prenose RTV zdôraznila, že nesmieme zabudnúť na hodnoty tohto štátneho sviatku.

slovakia

left justify in out

Je si vedomá toho, že situácia je náročná a ľudia sú frustrovaní. Preto dala politikom jasný odkaz: „Ľudia nesmú mať pocit, že svojím správaním majú dokazovať občiansku poslušnosť,“ povedala s tým, že inak si neuvedomia rozdiel medzi diktatúrou a slobodou.

 

Mnohí občania podľa nej cítia zmätok a rozčarovanie zo situácie, ktorú zažívame. No hlave štátu sa nepáčia osobné útoky a vulgarizmy, ktorými sa spoločnosť situáciu snaží nesprávne riešiť. „Som presvedčená, že je nevyhnutné rešpektovať demokratické pravidlá aj vtedy, keď sa nachádzame v kritickej situácii,“ zdôraznila.

 

 

Nazdáva sa, že hrubosť a vulgárnosť nie sú riešením a sila sa ukazuje aj inak. „Nežnosť a slušnosť totiž nie je slabosť.“ Spomienka na silú emóciu krízových udalostí z roku 1989 nám podľa Čaputovej pomohla, aby sme boli k sebe lepší a milší. „Držme spolu, nenechajme sa nikým rozhádať,“ prízvukuje.

 

"Sme jeden štát, jedna krajina, sme jedno ľudské spoločenstvo,“ zdôrazňuje s nevyhnutnosťou, že ak budeme držať spolu, všetko zvládneme lepšie. Prezidentka dodala, že nežijeme obvyklý život, ale máme veľkú nádej. Verí, že situácia raz pominie. Dôveruje Slovenkám a Slovákom, že máme na to, aby sme konali rozhodne a múdro. Prečítajte si, čo prezidentka povedala pre český Respekt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies